Tesla, Lamborghini και Brabus, τρία κτήνη σε αγώνα dragster

Το CarWow έβαλε το Model X Performance να μαλλιοτραβηχτεί με τη Lamborghini Urus και τη Brabus Mercedes-AMG GLE 63. Τα αποτελέσματα είναι ψιλοαναμενόμενα αλλά παρ’ όλα αυτά διασκεδαστικά.

Η πρώτη δοκιμή αφορούσε εκκίνηση από στάση, που διεξήχθη σε πολύ υγρές συνθήκες. Παρά τον όχι ιδανικό καιρό, το Model X Performance

κι η Lamborghini Urus έκαναν καταπληκτική εκκίνηση, αφήνοντας γρήγορα τη Brabus να ακολουθεί σε απόσταση.

Στα μισά της διαδρομής, το Tesla διατηρεί ισχυρό προβάδισμα, αλλά η Lamborghini αρχίζει να κλείνει τη διαφορά. Τελικά, το Model X Performance χρειάστηκε 11.9″ για το τετρακοσάρι, οριακά μπροστά από τα 12.0″ της Urus. Η Brabus 850 δεν μπορούσε να κάνει τίποτα καλύτερο από τα 12.8″. Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η έκδοση Plaid του Model X σπάει το φράγμα των 10″ για τα 0-400.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν εν κινήσει, με το Model X Performance να κερδίζει μια άνετη νίκη χάρη στη στιγμιαία ροπή που παρέχουν οι δύο ηλεκτροκινητήρες του. Η Brabus απέδωσε επίσης αρκετά καλά και μπόρεσε να δημιουργήσει γρήγορα προβάδισμα έναντι της Urus.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι μια δοκιμή πέδησης. Το Tesla είναι το βαρύτερο από τα τρία, επομένως αυτό επηρεάζει τις ικανότητές του στο φρενάρισμα, αλλά ήταν ακόμα σε θέση να σταματήσει πιο γρήγορα από τη Mercedes. Ήταν η Urus που κέρδισε μια εύκολη νίκη, αφού ακινητοποιήθηκε πολύ πιο έγκαιρα από τους άλλους δύο.

The post Tesla, Lamborghini και Brabus, τρία κτήνη σε αγώνα dragster appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα