Porsche: θα κατασκευάζουμε 80.000 ηλεκτρικές Macan κάθε χρόνο

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο Automobilwoche, ο επικεφαλής παραγωγής Albrecht Reimold επιβεβαίωσε ότι η ηλεκτρική Macan θα μπει στη γραμμή παραγωγής πριν από το τέλος του έτους. «Παράγουμε περισσότερες από 80.000 μονάδες ετησίως της τρέχουσας γενιάς Macan. Μακροπρόθεσμα, σχεδιάζουμε επίσης να παράγουμε την πλήρως ηλεκτρική εκδοχή στην ίδια κλίμακα», πρόσθεσε.

Taycan, τζαρτζάρισμα στη Macan και ΓΚΟΛ (πάρε κάτω τον τοίχο)

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε προηγουμένως ότι θα κατασκευάσει την

ηλεκτρική Macan παράλληλα με το τρέχον μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης για περίπου δύο χρόνια, προτού καταργήσει τη θερμική έκδοση. Η Porsche Macan είναι εδώ και καιρό ένα από τα δύο πιο δημοφιλή μοντέλα της εταιρίας. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 έμεινε πίσω μόνο από την Cayenne, με 38.039 πωλήσεις σε σύγκριση με τις 41.947 Cayenne που ταξινομήθηκαν. Η ζήτηση για την πλήρως ηλεκτρική Taycan παραμένει ισχυρή με τουλάχιστον 18.877 πωλήσεις τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Γνωρίζουμε ότι η ηλεκτρική Macan βασίζεται στην πλατφόρμα PPE του Ομίλου VW, όπως ακριβώς και το επερχόμενο Audi Q6 e-tron. Τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν το αυτοκίνητο να παρουσιαστεί το 2023, αλλά τον περασμένο μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, δήλωσε ότι η κυκλοφορία της θα καθυστερούσε μέχρι το 2024 λόγω προβλημάτων λογισμικού. Τώρα, δίνονται υποσχέσεις για εκκίνηση της παραγωγής εντός του έτους, άρα παραδόσεις στους πελάτες τούς πρώτους μήνες του 2023.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία λογισμικού Cariad του Ομίλου Volkswagen έχει κατηγορηθεί ότι είναι πολύ πίσω στη διαδικασία εξέλιξης, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην παρουσίαση των ηλεκτρικών οχημάτων από την Porsche, την Audi και τη Bentley.

Porsche: τα EV μοντέλα αφήνουν περισσότερο κέρδος από τα ΜΕΚ

Οι τεχνικές προδιαγραφές για την ηλεκτρική Macan δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, αλλά ορισμένες αναφορές υποδηλώνουν ότι το κορυφαίο μοντέλο θα μπορούσε να έχει έως και 700 ίππους. Αυτό θα του έδινε πολύ ταχύτερες επιδόσεις από το Audi A6 e-tron concept που παρουσιάστηκε με 476 ίππους και 800 Nm ροπής. Θα μπορεί να διανύσει έως και 480 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

The post Porsche: θα κατασκευάζουμε 80.000 ηλεκτρικές Macan κάθε χρόνο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα