Polestar: αντιπροσωπεία από πάγο στο Rovaniemi της Φινλανδίας

Το να τύχετε ψυχρής υποδοχής σε μια αντιπροσωπεία είναι συνήθως κακός οιωνός, αλλά αυτό ακριβώς θα βιώσετε στον εκθεσιακό χώρο της Polestar στο Rovaniemi της Φινλανδίας. Περισσότερο ιγκλού παρά παραδοσιακή αντιπροσωπεία αυτοκινήτου, το προσωρινό Polestar Space προβάλλει το σκανδιναβικό ντιζάιν κι είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι, στα πρότυπα του Ice

Hotel. Ο κύβος ύψους 12 μέτρων βρίσκεται στην πλατεία Kansalaistori και κατασκευάστηκε από την Frozen Innovation, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή εγκαταστάσεων χιονιού και πάγου, από μπαρ μέχρι ξενοδοχεία, πλέον κι αντιπροσωπείες αυτοκινήτου. 

3.000 κυβικά μέτρα χιονιού μεταφέρθηκαν – με ηλεκτρικά φορτηγά παρακαλώ – από το κοντινό χιονοδρομικό κέντρο στην Ounasvaara. Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Frozen Innovation, Taavi Heikkila στο Carscoops, πρόκειται για μια πολύπλοκη διαδικασία όπου πρώτα δημιουργήθηκε ένα «προστατευτικό στρώμα χιονιού» γύρω από τη βάση του εκθεσιακού χώρου και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν ειδικά καλούπια για τους τοίχους, τα οποία στη συνέχεια γέμισαν με χιόνι που συμπιέστηκε. Με τους τοίχους στη θέση τους, τα καλούπια αφαιρέθηκαν και προστέθηκαν οι τελευταίες πινελιές, ενώ τοποθετήθηκαν γλυπτά από πάγο φτιαγμένα από ντόπιους καλλιτέχνες.

Ακούγεται εύκολο κι απλό αλλά δεν είναι κι η όλη κατασκευή χρειάστηκε περίπου 20 ημέρες. Το τελικό αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει με τους τοίχους πάχους δύο μέτρων και την οροφή σε σχήμα θόλου. Εκτός από αρχιτεκτονικό θέαμα, ο εκθεσιακός χώρος φιλοξενεί ένα Polestar 2, καθώς και γλυπτά από πάγο που απεικονίζουν τροχούς, εξαρτήματα ανάρτησης και φρένα. Όσοι επισκεφτούν τον χώρο, πέρα από το να θαυμάσουν το θέαμα, μπορούν προφανώς να ενημερωθούν για τα μοντέλα της Polestar, αλλά και να οδηγήσουν ένα Polestar 2. Η έκθεση άνοιξε στις 10 Ιανουαρίου και θα λειτουργήσει έως τις 26 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, το χιόνι θα επιστρέψει στο χιονοδρομικό κέντρο.

The post Polestar: αντιπροσωπεία από πάγο στο Rovaniemi της Φινλανδίας appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα