Opel Corsa facelift: αναβαθμίζεται σε εμφάνιση κι εξηλεκτρίζεται

Η έκτη γενιά του Opel Corsa κυκλοφορεί από το 2019 ως το πρώτο μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που  βασίζεται σε μηχανικά μέρη της Stellantis. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ήρθε η ώρα για το facelift του δημοφιλούς supermini, το οποίο αποκτά επιτέλους το οπτικό τρικ Opel Vizor, δηλαδή τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα που ενώνονται με τη γυαλιστερή μαύρη μάσκα. Ενσωματώνει έτσι τη σχεδιαστική νόρμα που πρωτοείδαμε στα Astra και Grandland κι ομολογούμε ότι του πάει πολύ. Μιλώντας για

μονάδες φωτισμού, η προαιρετική τεχνολογία Intelli-Lux LED matrix διαθέτει τώρα 14 στοιχεία αντί για 8. Το λογότυπο της Opel στην κεντρική μάσκα μπορεί να είναι είτε μαύρο είτε ματ σατέν ασημί.

Επιπλέον, ο επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας διαθέτει ένα σύνολο πιο λεπτών (αλλά καθαρά διακοσμητικών πλευρικών εισαγωγών) για πιο σπορτίφ εμφάνιση. Το υπόλοιπο αμάξωμα δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές από το τρέχον μοντέλο. Έχει προστεθεί μια νέα επιλογή χρώματος Grafik Gray, που προαιρετικά μπορεί να συνδυαστεί με μαύρο στην οροφή, τα καλύμματα των καθρεπτών, τα εμβλήματα και τμήμα του προφυλακτήρα. 

Προχωρώντας στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές της Opel πρόσθεσαν νέο τιμόνι, έναν αναθεωρημένο μοχλό αλλαγής ταχυτήτων και φρέσκια ταπετσαρία στα καθίσματα. Ωστόσο, η πιο σημαντική ενημέρωση είναι η προσθήκη ενός προαιρετικού ψηφιακού ταμπλό οργάνων που μπορεί να συνδυαστεί με οθόνη αφής 10 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Η Snapdragon Cockpit Platform της Qualcomm φέρνει νέα γραφικά και δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο infotainment που υποστηρίζει πλέον ασύρματο Apple CarPlay κι Android Auto. Η πλοήγηση είναι πλέον συμβατή με over-the-air ενημερώσεις, ενώ οι αγοραστές θα επωφεληθούν από μια νέα πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας υψηλής ανάλυσης και πολλά διαθέσιμα ADAS, συμπεριλαμβανομένου του adaptive cruise control.

Κάτω από το καπό, η Opel θα εγκαταστήσει ήπια υβριδικούς κινητήρες (με 48βολτο σύστημα) 1.2 λίτρων με 100 ή 136 ίππους, που θα συνδυάζονται με ένα καινούριο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Θα συνεχίσουν να προσφέρονται οι μη υβριδικοί turbo κινητήρες 100 και 130 ίππων, μαζί με την ατμοσφαιρική μονάδα των 1.2 λίτρων που αποδίδει 75 ίππους.

Η μεγαλύτερη καινοτομία που φέρνει το facelift είναι ένα βελτιωμένο Corsa Electric που θα αντικαταστήσει το Corsa-e. Στη βασική του μορφή, το γερμανικό hatchback μηδενικών εκπομπών ρύπων συνεχίζει να προσφέρει 136 ίππους και 357 χιλιόμετρα αυτονομίας (WLTP). Στο μέλλον, η Opel θα διαθέτει μια βελτιωμένη έκδοση με 156 ίππους, ροπή 260 Nm και εμβέλεια 402 χιλιομέτρων. Πρόκειται για το σύστημα που χρησιμοποιείται και σε άλλα ηλεκτρικά της Stellantis (Peugeot e-208, e-2008, Mokka, DS3 και λοιπά). Οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες θα πραγματοποιηθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

The post Opel Corsa facelift: αναβαθμίζεται σε εμφάνιση κι εξηλεκτρίζεται appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα