Lotus 7 Kit Car (749 κιλών) βάζει κινητήρα 536 ίππων στο κέντρο

Έχουμε συνηθίσει όλες οι εκδοχές του θρυλικού Lotus 7 να έχουν τον κινητήρα μπροστά. Τώρα όμως, ένα kit car τολμάει να τον βάλει στο κέντρο. Με αυτή τη διάταξη, το Midlana μπορεί να χρησιμοποιήσει και κινητήρες σε εγκάρσια τοποθέτηση κι όχι μόνο διαμήκη, διευρύνοντας την γκάμα μοτέρ που μπορούν να φορεθούν στο μοντέλο της σε κινητήρες από προσθιοκίνητα μοντέλα. Επιπλέον, προσφέρει μπροστινό πορτ-μπαγκάζ με κλείδωμα κι ένα κλικ πιο ευρύχωρη καμπίνα, αφού δεν υπάρχει άξονας μετάδοσης κίνησης

να διογκώνει το κεντρικό τούνελ.

Το συγκεκριμένο Midlana φοράει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα K24A της Honda, 2.4 λίτρων και μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων που κινεί τους πίσω τροχούς. Το αμάξωμα αποτελείται τόσο από αλουμίνιο, όσο κι από fiberglass για να διατηρηθεί το βάρος χαμηλά, ενώ μια τεράστια εισαγωγή αέρα πάνω από το κεφάλι ψύχει το intercooler.

Με συμπίεση 9:1 και τη χρήση turbo GTX3576R της Garrett, η μέγιστη ιπποδύναμη έχει σκαρφαλώσει στους 536 ίππους, αλλά η καμπύλη ισχύος είναι αρκετά βίαιη, οπότε δεν πρόκειται να βαρεθείτε πίσω από το τιμόνι του. Επιπλέον, ζυγίζει μόνο 749 κιλά, γεγονός που δημιουργεί εξαιρετική αναλογία κιλών ανά ίππο, πολύ ανώτερη από τα σημερινά hypercars.

Διαθέτει επίσης ECU AEM Infinity, αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα και ζώνες πολλαπλών σημείων, πυροσβεστήρα, δισκόφρενα Wilwood και coilover ανάρτηση της QA1. Το ίδιο αυτοκίνητο πουλήθηκε στο Bring A Trailer τον Ιούνιο, αλλά η πώληση ακυρώθηκε γιατί υπήρχε μια μηχανική βλάβη, που τώρα αναφέρεται ότι έχει επισκευαστεί. Σε εκείνη τη δημοπρασία, η νικητήρια προσφορά ήταν 55.555 $. Μένει να δούμε ποια θα είναι η τωρινή.

The post Lotus 7 Kit Car (749 κιλών) βάζει κινητήρα 536 ίππων στο κέντρο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα