Golf R Hurricane: σκληροπυρηνικό πιστάδικο Golf με 526 ίππους

Το Golf R Hurricane αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Volkswagen R, τη συμβολή του οδηγού αγώνων Benny Leuchter και του βελτιωτή Rick RD48. Το όνομα Hurricane επιλέχθηκε έχοντας ως αναφορά στη Lamborghini Huracan και τα υπόλοιπα ονόματα που σχετίζονται με τον άνεμο και χρησιμοποιούνται από τη Volkswagen

(Vento, Scirocco).

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, το δημοφιλές hatchback απέκτησε χρώμα Eifel Green με μαύρα γραφικά και τόνους από ανθρακονήματα. Εκτός από το σπορ bodykit του Golf R, διαθέτει φαρδύτερα εμπρός και πίσω φτερά, αεροδυναμικές πλαϊνές ποδιές, ενώ αρκετά πάνελ αμαξώματος είναι πλέον κατασκευασμένα από ανθρακονήματα (καπό, οροφή, αεροτομή και πίσω πόρτα). Οι προβολείς έχουν σκουρύνει, ενώ τα πίσω φώτα είναι πλέον ενωμένα μέσω μιας ράβδου LED πλήρους πλάτους, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι η Volkswagen θα μπορούσε να προσθέσει αυτό το χαρακτηριστικό στο facelift Golf. Το Hurricane χρησιμοποιεί επίσης ένα νέο σετ ζάντες αλουμινίου 10 ακτίνων της MB Design με φινίρισμα σε δύο τόνους, εξοπλισμένο με ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R με εστίαση στην οδήγηση στην πίστα.

Το εσωτερικό ακολουθεί παρόμοιο χρωματικό συνδυασμό με μαύρη και πράσινη επένδυση alcantara. Ο οδηγός κι ο συνοδηγός κάθονται σε bucket καθίσματα από ανθρακονήματα της Recaro, ενώ το πίσω κάθισμα έχει αφαιρεθεί για λόγους εξοικονόμησης βάρους, αλλά και για να χωρέσει ένα roll cage.

Το πιο σημαντικό νέο βρίσκεται κάτω από το καπό. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων TSi χρησιμοποιεί νέο υπερσυμπιεστή από την HGP, μεγαλύτερο intercooler, τροποποιημένη ECU και διαφορετική εξάτμιση. Χάρη σε όλα αυτά, η απόδοση έχει σκαρφαλώσει στους 526 ίππους και τα 629 Nm ροπής, σημαντική αύξηση σε σχέση με τους 320 ίππους και τα 420 Nm. Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός επτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου DSG και του συστήματος τετρακίνησης 4Motion. Η τελική ταχύτητα του Hurricane υπερβαίνει τα 300 χλμ/ώρα, αναφέρει το Carscoops.

Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων είχε ως αποτέλεσμα αξιοσημείωτη απώλεια βάρους 200 κιλών σε σύγκριση με το εργοστασιακό Golf R. Έτσι, η αναλογία κιλών ανά ίππο έχει φτάσει στο εντυπωσιακό νούμερο 2.75. Η ανάρτηση της Eibach και τα μεγαλύτερα κεραμικά φρένα που προέρχονται από το Audi R8 (εμπρός) και το Audi S8 (πίσω) είναι εκεί για τις δύσκολες στιγμές. Το βελτιωμένο hot hatch παρουσιάστηκε στα κεντρικά γραφεία της VW R στο Warmenau της Γερμανίας και δεν πρόκειται να μπει στην παραγωγή.

The post Golf R Hurricane: σκληροπυρηνικό πιστάδικο Golf με 526 ίππους appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα