Dalmatian Coast Roadtrip με MX-5 μέρος πρώτο

Aπό το τελευταίο σοβαρό roadtrip με το ΜΧ-5 μου, έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια. Τότε είχα φτάσει ως το Nurburgring για να οδηγήσω στη θρυλική πίστα. Η όλη εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, αρχικά λόγω του covid και στην συνέχεια λόγω της ακρίβειας, ήταν δύσκολο να γίνει κάτι ανάλογο. Επιπλέον, το τελευταίο έτος και μετά την αγορά daily car, το ΜΧ-5 οριακά  έβγαινε για εκδρομές.
Ευτυχώς με τέσσερις μέρες άδειας να περισσεύουν σ’εμένα, αλλά και

στο έτερον ήμισυ, κατάφερα να τις κουμπώσω πριν την 28η Οκτωβρίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ωραίο εννιαήμερο και πάρα πολύ γρήγορα αποφασίστηκε ένα ταξίδι στις Δαλματικές ακτές. Προφανώς ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να γράψει μερικά χιλιόμετρα το Mazda.
Τις πρώτες δύο μέρες μείναμε στην Ελλάδα, στην πανέμορφη περιοχή των Ζαγοροχωρίων. Σάββατο πρωί rafting στον Βοϊδομάτη και στη συνέχεια περπάτημα στο φαράγγι του Βίκου.

Την Κυριακή περπατήσαμε ως τη Δρακόλιμνη της Τύμφης. Σχετικά κουραστική διαδρομή ως τη λίμνη, που αξίζει όμως 100%.

Αφού λοιπόν ξεκουραστήκαμε από το ολοήμερο trekking στην Τύμφη, το επόμενο πρωί ξεκινήσαμε με προορισμό την παλιά πόλη του Kotor που βρίσκεται στο Μαυροβούνιο. Περνώντας τα σύνορα με Αλβανία, μου έκανε εντύπωση η καλή ποιότητα της ασφάλτου και τα πολλά μπλόκα της τροχαίας που συναντήσαμε. Στα πρώτα χιλιόμετρα, τα τοπία είχαν ένα ενδιαφέρον, αλλά από κάποιο σημείο και μετά ένιωσα ότι βρισκόμουν συνεχώς σε βιομηχανική περιοχή κι η διαδρομή έγινε πολύ βαρετή.
Το μεσημέρι, περνώντας στο Μαυροβούνιο, το σκηνικό άλλαξε. Ο δρόμος για τα λίγα χιλιόμετρα που έμεναν ως το Kotor είχε απίστευτη θεα. Από τη μια οι καταπράσινες πλαγιές κι από την άλλη το γαλάζιο. Λόγω και της υψηλής θερμοκρασίας εκείνη την ημέρα, αποφασίσαμε να σταματήσουμε για μια βουτιά στην παραλία του Sveti Stefan.

Λίγα χιλιόμετρα μετά, φτάσαμε στο Kotor, το οποίο βρίσκεται στο μεγαλύτερο fjord της Μεσογείου. Κάναμε την βραδινή μας βόλτα και την επόμενη ημέρα ξυπνήσαμε νωρίς για να έχουμε χρόνο να ανεβουμε στο κάστρο της πόλης. Η ανάβαση ως το κάστρο κάνει τα σκαλοπάτια του Ναυπλίου να μοιάζουν παιχνιδάκι, αλλά η θέα ήταν φοβερή.

Αφού κατεβήκαμε, μαζέψαμε τα πράγματά μας και ξεκινήσαμε για το Dubrovnik της Κροατίας το οποίο ήταν μόνο 95 χιλιόμετρα μακριά. Παρ’ όλο που έχω ταξιδέψει πολύ οδικώς σε Ελλάδα αλλά και κεντρική Ευρώπη , δεν μπορούσα να πιστέψω την ομορφιά που είχε ολόκληρη η διαδρομή γύρω από το fjord. Στροφοδιαδρομή 5-10 μέτρα από την θάλασσα, μέσα από μεσαιωνικά χωριουδάκια και πολύ πράσινο. Τελικά μια διαδρομή τόσο λίγων χιλιομέτρων, μας πήρε τρεις ώρες γιατί σταματούσαμε συνεχώς. Μία από τις top 3 διαδρομές που έχω κάνει ποτέ.

Συνεχίζεται…

(Αν θέλετε κι εσείς να παρουσιάσετε το ταξίδι σας, στείλτε μας στη διεύθυνση: [email protected])

The post Dalmatian Coast Roadtrip με MX-5 μέρος πρώτο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα