Cupra Formentor VZ5 της Manhart: ισπανικό crossover 490 ίππων

Ο βελτιωτικός οίκος Manhart με έδρα το Wuppertal προσφέρει ήδη ένα κιτ βελτίωσης για το Audi RS3, οπότε ήταν καιρός να προσφέρει αντίστοιχη αναβάθμιση και στο ίδιων μηχανικών μερών Cupra Formentor VZ5. Το αποκαλούμενο Manhart CP 500 έχει αυξημένη ισχύ, αναβαθμισμένη ανάρτηση και νέους τροχούς, που το κάνουν να μοιάζει περισσότερο με ένα

τεράστιο hot hatch παρά με ψηλωμένο όχημα, περισσότερο Leon παρά Ateca. Ο υπερτροφοδοτούμενος πεντακύλινδρος κινητήρας των 2.5 λίτρων αποδίδει 390 ίππους και 480 Nm ροπής σε εργοστασιακή μορφή, αλλά η Manhart ανεβάζει την απόδοση στους 490 ίππους και τη ροπή στα 630 Nm. Είναι ενδιαφέρον ότι η Manhart υπόσχεται περισσότερη ισχύ και ροπή από την αντίστοιχη πρόταση από τον αντίπαλο βελτιωτή ABT, που υπόσχεται 450 ίππους και 530 Nm.

Ο ήχος του κινητήρα έχει επίσης βελτιωθεί χάρη σε μια εξάτμιση που καταλήγει σε διπλές οβάλ απολήξεις τύπου Audi RS, αντί για τις χαρακτηριστικές τετραπλές απολήξεις του εργοστασιακού Formentor VZ5. Η ανάρτηση της H&R φέρνει το ισπανικό crossover πιο κοντά στο έδαφος και βελτιώνει την οδική συμπεριφορά. Όσον αφορά τις οπτικές αναβαθμίσεις, η Manhart δεν έκανε πολλά στο Formentor εκτός από την προσθήκη χάλκινων αυτοκόλλητων που ταιριάζουν ιδανικά με το ίδιου χρώματος λογότυπο της Cupra. Προτείνει επίσης ένα νέο σετ ζάντες αλουμινίου Concave One με διάμετρο 20 ιντσών, αλλά κι ένα τεράστιο αυτοκόλλητο με το όνομά της στην κορυφή του παρμπρίζ.

H Porsche Cayenne Turbo Coupe της Manhart έχει 800+ ίππους

Σημειώστε ότι το προαναφερθέν κιτ Stage 1 θα ακολουθήσει στο μέλλον το Stage 2 με αναβαθμισμένο intercooler, νέα εισαγωγή αέρα και remap ECU για 500+ ίππους. Οι ιδιοκτήτες του Cupra Formentor VZ5 (κατασκευάστηκε σε μόλις 7.000 μονάδες) που ενδιαφέρονται για τις αναβαθμίσεις της Manhart μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με τον βελτιωτή.

The post Cupra Formentor VZ5 της Manhart: ισπανικό crossover 490 ίππων appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα