AMG GT63 1.350 ίππων: είναι το ταχύτερο τετράθυρο στον κόσμο;

Η εργοστασιακή Mercedes-AMG GT 63 είναι ένα ταχύτατο τετράθυρο, αλλά ένας ιδιοκτήτης την έχει βελτιώσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να ισχυρίζεται ότι είναι το ταχύτερο πολυτελές σπορ sedan στον κόσμο. Η κανονική έκδοση – όχι η υβριδική GT 63 SE Performance – παράγει 630 ίππους και 900 Nm ροπής, αλλά το αυτοκίνητο που βλέπετε εδώ είναι πολύ πιο ισχυρό, με τον τετράλιτρο

twin-turbo V8 να αποδίδει πλέον 1.350 ίππους και 1.200 Nm! Χρονομετρημένη με το πρόγραμμα Dragy, η βελτιωμένη 63 αναφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2.6 δευτερόλεπτα και 100-200 σε μόλις 4.35! Οι επιδόσεις είναι αναντίρρητα πολύ εντυπωσιακές, αν κι έρχεται στο μυαλό μας ένα εργοστασιακό μοντέλο που είναι ακόμα ταχύτερο, τουλάχιστον σε επιταχύνσεις: το Tesla Model S Plaid των 1.020 ίππων επιταχύνει από στάση στα 100 σε 2.1″ κι από 100 στα 200 σε 3.9″.

Η Turbo Technik Hamburg παρείχε ένα ζεύγος μεγαλύτερων τουρμπίνων, ενώ η Spool Performance αναβαθμισμένες αντλίες βενζίνης. Η εισαγωγή αέρα της Blackboost βοηθά το αυτοκίνητο να αναπνέει καλύτερα, ενώ οι εξατμίσεις (δυστυχώς χωρίς καταλύτες) της Red Star βοηθούν τον V8 να εκπνέει πιο ελεύθερα. Ένα κιτ μεθανόλης συνεισφέρει στην εκρηκτική ιπποδύναμη των 1.350 ίππων, με τους 1.000 από αυτούς να φτάνουν τελικά στους τροχούς. Οι τροχοί, τα φρένα κι η ανάρτηση δεν έχουν αναβαθμιστεί, αφού κρίθηκαν επαρκή για τις επιδόσεις του βελτιωμένου μοντέλου.

Μια custom οροφή από ανθρακονήματα με πολυάριθμους αεραγωγούς συμπληρώνεται από μια ασυνήθιστη πίσω αεροτομή, ενώ κάποιες κίτρινες πινελιές έχουν επίσης προστεθεί για να ταιριάζουν με το χρώμα των δαγκάνων των φρένων. Το αμάξωμα έχει βαφτεί σε αυτό που αρχικά φαίνεται να είναι κάποιο είδος παραλλαγής του Nardo Grey, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια απόχρωση του ουρανού που ονομάζεται Meissen Blue.

Αν και δεν είναι η καλύτερη GT 63 που έχουμε δει, είναι πολύ πιο ισχυρή από κάποια άλλα βελτιωμένα αδελφάκια της και κάποια σημάδια φθοράς στο αυτοκίνητο δείχνουν ότι ο ιδιοκτήτης της τη χρησιμοποιεί τακτικά. Με τη Mercedes να προχωράει όλο και περισσότερο στο downsizing, τα V8 θηρία της Merc θα σπανίζουν, οπότε απολαύστε τα όσο μπορείτε.

The post AMG GT63 1.350 ίππων: είναι το ταχύτερο τετράθυρο στον κόσμο; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα