Το Irmscher Opel Astra «ξυπνά» ξεχασμένα συναισθήματα

Ποιος θυμάται το εντυπωσιακό πρωτότυπο και άκρως φουσκωμένο Opel Astra OPC X-treme του 2001; Το αγωνιστικών προδιαγραφών αλά DTM αυτοκίνητο τουρισμού, που ήταν να κατασκευαστεί σε λίγα αντίτυπα;

Μάλλονελάχιστοι. Όμως το συγκεκριμένο όχημα, το οποίο είχε προκαλέσει αίσθηση πρινμερικά χρόνια είχε αποφασιστεί να κατασκευαστεί

σε ελάχιστες μονάδες, έχοντας 10προπαραγγελίες. Θα εξοπλιζόταν με 4λιτρο V8 κινητήρα απόδοσης 444 ίππων και θα είχε άδεια να κυκλοφορεί νόμιμαστον δρόμο. Το project παρ’ όλα αυτά δεν προχώρησε ποτέ.

Τώρα, αντικρίζοντας τις παραπάνω φωτογραφίες του αγριεμένου hatchback, προσπαθούσαμε να θυμηθούμε πότε ήταν η τελευταία φορά που είδαμε κάτι τόσο… «υπερβολικό» από την Opel σε Astra. Και μας ήρθε στο μυαλό αυτό. Είναι σαφές πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC, έχει χρησιμοποιηθεί σίγουρα ως έμπνευση.

Από τηνπρώτη κιόλας ματιά αντιλαμβάνεται κανείς τη σαφή διαφοροποίηση του Irmscher από τα υπόλοιπα «ταπεινά» αδέλφιατου. Η μάσκα (Vizor), οι τεράστιες εισαγωγές αέρα του μεγεθυμένουπροφυλακτήρα, τα τονισμένα φτερά, τα πλαϊνά μαρσπιέ, ο διαχύτηςστο πίσω μέρος και φυσικά η πελώρια αεροτομή δεν γίνεται με τίποτα να περάσουναπαρατήρητα. Αντιθέτως, η επιθετική εξωτερική εικόνα τραβά τα βλέμματαμε το καλημέρα.

Οβελτιωτικός οίκος προσφέρει kit χαμηλώματος της ανάρτησης, ζάντες 20 ιντσών και αύξησητης ιπποδύναμης έως 25 ίππους. Στόχος είναι η συνολική ισχύς ναφτάσει τους 260 ίππους. Προφανώς λοιπόν ως βάση, έχει θεωρηθεί το Astra GSe plug-in, που αποδίδει 225 εργοστασιακούςίππους. Κανείς δεν ξέρει εάν το Irmscher Astra IRC, παραχθεί έστω και σε λίγα κομμάτια.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα