Πρόβλημα με τα φρένα στις Ferrari;

Αρκετοί ιδιοκτήτες Ferrari στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν καταθέσει ομαδική αγωγή κατά της εταιρείας, κατηγορώντας την για ελαττωματικά φρένα σε πολλά δημοφιλή μοντέλα.

Όπωςκατατέθηκε στο δικαστήριο, οι Ιταλοί γνώριζαν για το εν λόγω πρόβλημα,αλλά εξακολουθούσαν να πουλούν αυτοκίνητα, που εξοπλίζονταν με δαγκάνες… υποδεέστερηςποιότητας. Υποτίθεται πως υποψιάζονταν την πιθανή βλάβη, ωστόσο διέθεσανστην

αγορά γύρω στις 10.000 μονάδες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η δυσλειτουργία εντοπίζεται κυρίως στα οχήματα που εφοδιάζονται με κινητήρα στο κέντρο όπως η Ferrari 458 (παραγωγής μεταξύ 2010 και 2015) και η Ferrari 488 (2016-2019). Το 2021 η φίρμα αναγνώρισε πως κάτι συνέβαινε και ανακοίνωσε εκστρατεία για επιδιόρθωση σε περίπου 10.000 αυτοκίνητα.

Φαίνεται πωςτο πρόβλημα βρίσκεται σε διαρροή υγρών φρένων από την τάπα τουδοχείου. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό ως γνωστόν, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε πλήρηαπώλεια φρεναρίσματος. Ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος για όλα τα τετράτροχα,πόσο μάλλον για supercars, τα οποία ξεπερνούν σε τελική ταχύτητα τα 300χλμ./ώρα.

Παρ΄ όλααυτά, οι ενάγοντες υποστηρίζουν πως παρά την αντικατάσταση της τάπας σεορισμένα μοντέλα και την αναβάθμιση του λογισμικού από τηνεταιρεία, που εκτός των άλλων έγινε και καθυστερημένα, τα προβλήματα μετις δαγκάνες των φρένων, δεν έχουν λυθεί εντελώς.

Μήνυση πουυποβλήθηκε από τον Iliya Nechev (κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται γιαΒούλγαρο μετανάστη) αναφέρει πως ο ίδιος ήρθε βρέθηκε πολύ κοντά σεατύχημα κάποιες φορές, λόγω της περιοδικής λειτουργίας των φρένων.Πρόκειται για μια Ferrari 458, που αγοράστηκε μεταχειρισμένη το 2020.

Αντιπρόσωποςτης Ferrari, που μεταφέρθηκε το αυτοκίνητο για έλεγχο εξήγησε στονάνθρωπο πως αυτό είναι κάτι «φυσιολογικό» και πρέπει να το «συνηθίσει».Η δε αυτοκινητοβιομηχανία αρκέστηκε να πει πως λειτουργεί σύμφωνα με τις πιο αυστηρέςπροδιαγραφές ασφάλειας, ενώ η κατασκευάστρια Bosch, δεν έχει προβεί σε κάποιου είδους σχόλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα