Οι νέες τεχνολογίες που θα δούμε στα κράνη

Νέες τεχνολογίες που μπορούν να σώσουν ζωές αλλά και να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα του αναβάτη, όπως φαίνεται και από το MC1 Pro της Livall.

Η κινέζικη Livall, η οποία είναι γνωστός κατασκευαστής «έξυπνων» κρανών για ποδήλατα διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της και εισέρχεται και στην κατηγορία των μοτοσυκλετών με το MC1 Pro.

Το νέο κράνος για μοτοσυκλέτες της κινέζικης εταιρείας ξεχωρίζει γιατί ενσωματώνει στην σχεδίασή του πολλές τεχνολογίες και gadgets

τα οποία αποτελούν συνήθως after market εξοπλισμό, ενώ δύο από αυτά μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο σε περίπτωση ατυχήματος.

Με κέλυφος κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και βάρος 1.650 γραμμάρια, το «έξυπνο» MC1 Pro ξεχωρίζει από τα LED φώτα που φέρει τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος, τα οποία είναι συνδεδεμένα με αισθητήρα επιτάχυνσης. Έτσι στην περίπτωση που το σύστημα εντοπίσει ξαφνικό και δυνατό φρενάρισμα και τα δύο φώτα αυξάνουν την έντασή τους και βελτιώνουν την πιθανότητα ο αναβάτης να γίνει αντιληπτός από τους οδηγούς που βρίσκονται πίσω του αλλά και μπροστά του.

Το highlight του κράνους της Livall αναφορικά με τη βελτίωση της ασφάλειας που φέρει είναι η κλήση SOS που μπορεί να πραγματοποιήσει αξιοποιώντας τον παραπάνω αισθητήρα. Το πατενταρισμένο σύστημα των Κινέζων ενεργοποιείται σε περίπτωση πτώσης και έχει τη δυνατότητα να αποστείλει σε έως και πέντε (5) άτομα που έχει ορίσει ο αναβάτης μήνυμα με την τοποθεσία του ατυχήματος έπειτα από 90 δευτερόλεπτα.

Το κράνος με την επαναφορτιζόμενη μπαταρία φέρει επίσης ενσωματωμένη κάμερα πάνω από τη ζελατίνα, η οποία είναι HD και καταγράφει video στα 1080P και 50 fps. Η εν λόγω κάμερα φέρει ευρυγώνιο φακό με γωνία θέασης στις 120 μοίρες, αποθηκευτικό χώρο 32 GB, μπορεί να καταγράγει έως 10 ώρες και ο αναβάτης μπορεί να τη χειρίζεται από το ασύρματο χειριστήριο που συνοδεύει το κράνος και τοποθετείται στο τιμόνι.

Από το ίδιο χειριστήριο ο αναβάτης μπορεί να ελέγχει -και με φωνητικές εντολές- τις τηλεφωνικές κλήσεις και τη μουσική που αναπαράγεται από το κινητό του τηλέφωνο μέσω των ενσωματωμένων bluetooth ηχείων, με το κράνος να φέρει επίσης και μικρόφωνο και το σύστημα συνολικά να λειτουργεί και ως ενδοεπικοινωνία ακόμη και μεταξύ πολλαπλών κρανών και σε απόσταση έως και 1,2 χιλιόμετρο.

Τέλος, μέσω σχετικής εφαρμογής της Livall το MC1 Pro μπορεί να λειτουργήσει και ως PTT Walkie-Talkie με τον αναβάτη να επικοινωνεί με άλλους αναβάτες που κινούνται μαζί του χωρίς να υπάρχει περιορισμός στην μεταξύ τους απόσταση. Το νέο κράνος της Livall πληροί τις νέες και αυστηρότερες προδιαγραφές ECE 22-06.33

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα