Ιδού ο νέος «παίκτης» στα ηλεκτρικά van στην Ελλάδα - Πόσο κοστίζει;

Ποιος ελληνικός όμιλος εισήγαγε ένα νέο «καθαρό» επαγγελματικό μοντέλο με μεγάλη αυτονομία και άκρως δελεαστική τιμή.

Ένα εντελώς νέο ηλεκτρικό επαγγελματικό μοντέλο εισήγαγε και διαθέτει στην Ελλάδα ο όμιλος Θεοχαράκη, το οποίο διαθέτει άκρως δελεαστική τιμή, τεχνολογία αιχμής και βέβαια μεγάλη αυτονομία κίνησης.

Ο λόγος για το M3 της Jac Motors το οποίο βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα

και το Carandmotor.gr δημοσιεύει αποκλειστικά τις φωτογραφίες του από τις εγκαταστάσεις του ελληνικού εισαγωγικού ομίλου.

Οι τιμές του νέου ηλεκτρικού van ξεκινούν από τις 19.000 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες του Carandmotor.gr έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι πρώτες παραγγελίες.

Σχεδιαστικά το Jac M3 αποτελεί ένα σύγχρονο επαγγελματικό μοντέλο το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά μοντέλα τη κατηγορίας ενώ παράλληλα διαθέτει και ζάντες αλουμινίου.

Στην καμπίνα επιβατών το ηλεκτρικό van οι κινέζοι σχεδιαστές έχουν επιλέξει έναν αναλογικό πίνακα οργάνων που περιλαμβάνει το ταχύμετρο και το στροφόμετρο ενώ ενδιάμεσα υπάρχει και ένα μικρότερος ψηφιακός πίνακας με σημαντικές ενδείξεις για το αυτοκίνητο.

Στη μέση του ταμπλό έχει τοποθετηθεί μια μεγάλη οθόνη (10,25 ιντσών) που περιλαμβάνει το infotainment και ακριβώς από κάτω βρίσκεται μια μεγάλη κονσόλα διαχωρισμού των καθισμάτων του οδηγού και συνοδηγού που περιλαμβάνει τους διακόπτες του κλιματισμού αλλά και το λεβιέ επιλογής των ταχυτήτων.

Ο χώρος αποσκευών αποτελεί το σημαντικότερο μέρος για τους επαγγελματίες και όπως φαίνεται οι κινέζοι σχεδιαστές έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά καθώς ο διαθέσιμος χώρος φόρτωσης ανέρχεται σε 5,2 τετραγωνικά μέτρα (2600Χ1530Χ1900 mm) ή μπορεί να μεταφέρει 34 κουτιά διαστάσεων 300Χ600Χ400mm.

Το άνοιγμα τις πίσω πόρτας φόρτωσης και εκφόρτωσης έχει άνοιγμα 1,255 και 1,175 mm επιτρέποντας την τοποθέτηση μεγάλων αντικειμένων στο χώρο μεταφοράς.

Επίσης υπάρχει και μία μεγάλη πλαϊνή πόρτα φόρτωσης και εκφόρτωσης με άνοιγμα 760Χ1,190 mm στη μεριά του συνοδηγού.

Το Jac M3 κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων και 295 Nm ροπής. Η μπαταρία που κινεί το ηλεκτρικό van έχει χωρητικότητα 50,3 Kwh και προσδίδει μια αυτονομία περίπου 300 χλμ. η οποία προφανώς και μπορεί να καλύψει κάθε μεταφορική ανάγκη για μια ολόκληρη ημέρα. Η διάρκεια φόρτισης σε wall-box 11 Kwh διαρκεί περίπου 5 ώρες ενώ σε ταχυφοτιστή η πλήρης φόρτιση από το 15% στο 100% θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα.

Το Jac M3 σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία χρειάζεται 18,4Kwh για κάθε 100 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα η κατανάλωση ενέργειας να κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και κατ’ επέκταση να διατηρεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα για τον ιδιοκτήτη το κόστος χρήσης.

Μάλιστα η αυτοκινητοβιομηχανία εκτιμά ότι ο ιδιοκτήτης του Jac M3 θα γλιτώσει πάνω από 8.600 ευρώ στην πενταετία (500.000 χλμ.) σε σχέση με κάποιο αντίστοιχο van με κινητήρα εσωτερικής καύσης!

Η εγγύηση που δίνει το εργοστάσιο παραγωγής για το Jac M3 είναι 3 χρόνια ή 100.000 χλμ. για το αυτοκίνητο και 5 χρόνια ή 200.000 χλμ. για την μπαταρία.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα