Η Volkswagen λέει «όχι» σε μια εκδρομική Camper Van έκδοση του ID.Buzz

Παρότι το ID.Buzz γεννήθηκε παρέα με τα όνειρα εκδρομικών εξορμήσεων του αρχέγονου θρυλικού Bulli, η Volkswagen δεν διαπιστώνει να υπάρχει ενδιαφέρον για μια Camper έκδοση του ηλεκτρικού της Van.

Στις αρχές του 2023 η Volkswagen διερευνούσε το ενδεχόμενο της παραγωγής του εκδρομικού ID. Buzz

California με ένα πρωτότυπο που εξέλιξε σε συνεργασία με τον γερμανικό εξειδικευμένο οίκο Alpin Camper και παρουσίασε στην Έκθεση Τουρισμού και Αναψυχής της Στουτγάρδης.

Όμως, έκτοτε, η εταιρεία του Wolfsburg αποφάσισε να βάλει στον “πάγο” τα σχέδια για ένα τέτοιο Camper Van. Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι αιτία ήταν τα προβλήματα στην παραγωγή, όμως τώρα το αγγλικό περιοδικό Autocar αναφέρει ότι απλώς η VW δεν βλέπει να υπάρχει αρκετό αγοραστικό κοινό για να δικαιολογηθεί αυτή η επένδυση.

Οι πελάτες της κατηγορίας, με λίγα λόγια, δεν είναι ακόμα έτοιμοι να αποδεχθούν ένα αμιγώς ηλεκτρικό εκδρομικό Van, είπε ο επικεφαλής marketing της VW, Lars Krause. Και διευκρίνισε ότι στη φάση της εξέλιξης υπήρξαν μόνο τα κλασσικά μικρά προβλήματα που παρουσιάζονται για κάθε νέο μοντέλο.

Πάντως, ο Krause διευκρίνισε ότι η ζήτηση για τέτοια οχήματα μπορεί να αυξηθεί προς το τέλος της δεκαετίας, και ότι αν συμβεί αυτό δεν αποκλείεται η Volkswagen να παρουσιάσει τότε το πιθανό ID. Buzz California. Μέχρι τότε, οι όποιοι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλύπτονται από μια ενδιάμεση λύση, το Volkswagen California που βασίζεται στο plug-in υβριδικό T7 Multivan και προσφέρει μια σειρά από εκδρομικές λύσεις.

Το τελευταίο θα αποτελέσει ένα σκαλοπάτι προς τα ηλεκτρικά Camper Vans, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της VW Commercial Vehicles, Carsten Intra. Με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα υπάρξει αρκετό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο Τ7 Multivan California.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα