Η Rimac έριξε τη “βόμβα”: Ετοιμάζει προσιτό ηλεκτρικό hatchback

Ο ευφυής Mate Rimac έδωσε το πρώτο teaser ενός -εντελώς απρόσμενου- νέου hatchback, που θα βάλει την κροατική Rimac στη μεγάλη εμπορική κατηγορία των προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αφού ο Rimac καθιέρωσε τη νεοφυή του επιχείρηση με το ηλεκτρικό hypercar Nevera, και έπειτα προχώρησε σε συνεργασία με τη Bugatti όπου απέκτησε το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου, τώρα κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα:

μπαίνει σε μια εμπορική κατηγορία, με ένα ηλεκτρικό hatchback.

Ο ίδιος ο Κροάτης ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram ένα Video, το οποίο δείχνει να περνά από την οθόνη η σιλουέτα ενός hatchback. Το σχήμα αυτό είναι κενό, και στο κενό του εμφανίζονται εικόνες από αστικά τοπία, συνοδευόμενες από μια μουσική υπόκρουση που κάνει αναφορές στην οδήγηση στην πόλη.

Η παραπομπή αυτή κάνει σαφές ότι το αυτοκίνητο αυτό θα είναι ένα συμπαγές citycar. Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, όμως θα μάθουμε πολλά περισσότερα στις 26 Ιουνίου 2024 που θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα του νέου αυτοκινήτου της Rimac.

Ο Rimac το επιβεβαίωσε, γράφοντας πως “στις 26 Ιουνίου θα κάνουμε μια πολύ ιδιαίτερη αποκάλυψη για κάτι που δουλεύουμε τα τελευταία 5 χρόνια. Μείνετε συντονισμένοι”.

Ενδιαφέρον έχει ότι το Video που ανέβασε ο Κροάτης επιχειρηματίας ανοίγει με την εικόνα του συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Ιουλίου Βερν. Πολλοί θεωρούν ότι αυτό υπονοεί ότι το νέο ηλεκτρικό Rimac θα έχει παραπομπές σε κλασσικά αυτοκίνητα.

Άλλοι πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο ηλεκτρικό hatchback θα βγει στην παραγωγή με το σήμα κάποιας άλλης εταιρείας του ομίλου Volkswagen, με τον οποίο ο Rimac συνεργάζεται μέσω της Bugatti. Μιας και η σιλουέτα του hatchback στο teaser του Rimac παραπέμπει στο σχήμα του Volkswagen Scirocco, φημολογείται ότι αυτός μπορεί να είναι ο διάδοχος του εμβληματικού αυτού μοντέλου του Wolfsburg.

Αυτό που δείχνει βέβαιο, πάντως, είναι ότι αυτό το EV δεν θα φέρει μια επανάσταση στα ηλεκτρικά citycars, σαν εκείνη που έφερε η Nevera στα hypercars. Όμως, μάλλον θα πρόκειται για ένα σπορ EV κορυφαίων επιδόσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα