Η Michelin θα πάει στο… φεγγάρι

Το επονομαζόμενο Moon Racer είναι ένα μελλοντικό όχημα που προορίζεται να ταξιδέψει στη Σελήνη στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Όπως υποψιάζεστε, θα εφοδιάζεται με ελαστικά της Michelin.

Όσο και ανμοιάζει σαν να πρόκειται για ένα μοντέλο που «ξεπήδησε» από κάποια ταινία επιστημονικήςφαντασίας, το εικονιζόμενο τετράτροχο θα υπάρξει στην πραγματικότητα.Όντως η NASA ανακοίνωσεπρόσφατα πως η κοινοπραξία με επικεφαλής την Intuitive

Machines και μέλος τη γαλλική εταιρείαελαστικών έχουν συμφωνήσει για την κατασκευή του. Στους υπόλοιπους συνεργάτεςσυγκαταλέγεται η Boeing, η Northop Grumman και η AVL.

Το… buggy που αποκαλείται από τους ειδικούς «Rover», θα είναι στο μέγεθος ενός SUV και θα μπορεί να φιλοξενήσει δύοαστροναύτες στο εσωτερικό του. Αποστολή τους θα είναι να εξερευνήσουνφυσικά την επιφάνεια, φέρνοντας πίσω στη Γη κάποια δείγματα απόουσίες. Η Michelin έχει φροντίσει λοιπόν για τα ελαστικά του. Και όπως διακρίνεται και απότη φωτογραφία, χρησιμοποιεί τροχούς χωρίς αέρα, οι οποίοι σχεδιάστηκανκαι εξελίχθηκαν στο Clermont.

Οι άνθρωποιπου εργάστηκαν πίσω από το συγκεκριμένο project, δεν είχαν και τόσο εύκολη δουλειάνα διαχειριστούν. Να τονίσουμε πως στη Σελήνη υπάρχουν περιοχές με εξαιρετικάμεγάλες θερμοκρασίες. Από 120 βαθμούς έως – 155 βαθμούς Κελσίουπερίπου.

Πάντως ηαπόφαση της NASA για επιστροφή αστροναυτών στο φεγγάρι, αποτελεί αναμφισβήτητα χαρμόσυνηείδηση. Όμως ο δρόμος μέχρι τότε είναι μακρύς και όχι στρωμένος μεροδοπέταλα. Υπάρχουν και άλλοι εκεί έξω που φιλοδοξούν να ετοιμάσουν… το κατάλληλοόχημα για το πρόγραμμα Artemis III.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα