Ένα αυτοκίνητο κάθε 76 δλ. -Ποιας εταιρείας το εργοστάσιο λειτουργεί στο κόκκινο

Το «έξυπνο» εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων του γίγαντα της τεχνολογίας διαθέτει 700 ρομπότ για την παραγωγική διαδικασία και όλα γίνονται στον «αυτόματο».

Η Xiaomi παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο την προηγούμενη εβδομάδα, το SU7, και η παραγωγή του ξεκίνησε αμέσως. Το νέο Giga Factory ονομάζεται «Xiaomi Super Factory» στο Πεκίνο.

Ο ιδρυτής, πρόεδρος και CEO της νέας μάρκας, Lei Jun, αποκάλυψε ότι το εργοστάσιο μπορεί

να παράγει 40 αυτοκίνητα την ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε 76 δλ. βγαίνει από την γραμμή παραγωγής ένα Xiaomi SU7. Ο γρήγορος ρυθμός παραγωγής οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής και τις προηγμένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για το νέο Super Factory της Xiaomi, περισσότερα από 700 ρομπότ «δουλεύουν» στη γραμμή παραγωγής. Περισσότερα από τα μισά, τα 381, εργάζονται στο φανοποιείο, τοποθετούν πόρτες, βιδώνουν μπουλόνια και ρυθμίζουν μεντεσέδες. Ταυτόχρονα, μεγάλοι ρομποτικοί βραχίονες τοποθετούν τα παρμπρίζ, καθώς και την μεγάλη γυάλινη ηλιοροφή.

Ο χρόνος από την παραλαβή των εξαρτημάτων μέχρι την τοποθέτηση τους στο αυτοκίνητο, δεν ξεπερνά τα 30 δλ. Σύμφωνα με την Xiaomi, ο χρόνος που απαιτείται είναι ο μισός από αυτόν που χρειάζονται οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες. Και συνολικά, η χρήση μόνο ανθρώπινων χειριστών αντί για εργατών, είναι τρεις φορές πιο αποτελεσματική.

Η νέα αυτοκινητοβιομηχανία έχει εφαρμόσει και ένα «έξυπνο» σύστημα στο βαφείο της. Χάρη στην ευέλικτη ταξινόμηση των χρωμάτων, το σύστημα μπορεί να γεμίσει γρήγορα, να καθαρίσει και να παραδώσει όποια απόχρωση επιθυμούν. Η αλλαγή της απόχρωσης στο σύστημα, διαρκεί μόλις 40 λεπτά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθεί ο χρόνος παράδοσης της παραγγελίας κατά 25%.

Στόχος της Xiaomi είναι να πουλήσει 100.000 αυτοκίνητα τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του SU7, και να πιάσει συνολικές πωλήσεις 900.000 αυτοκινήτων τα επόμενα τρία χρόνια. Ακόμα, η Xiaomi εξελίσσει ήδη το δεύτερο της μοντέλο, το οποίο θα είναι ένα ηλεκτρικό SUV, και θα το παρουσιάσει μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα