Αυτό είναι το νέο Hyundai Tucson -Οι αλλαγές του

Το μεσαίο SUV της Hyundai ανανεώθηκε αισθητικά και εμπλουτίστηκε εξοπλιστικά με σκοπό να συνεχίσει την εμπορική πορεία του.

Το Hyundai Tucson τέταρτης γενιάς παρουσιάστηκε το 2020 και από τότε μέχρι σήμερα, έχει πουλήσει κοντά 750.000 αυτοκίνητα.

Για να συνεχίσει στο ίδιο εμπορικό μοτίβο, η Hyundai προχώρησε στην προβλεπόμενη ανανέωσή του. Οι αλλαγές

εντοπίζονται τόσο στο αισθητικό κομμάτι, όσο και στον εξοπλισμό άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας, με σκοπό να προσφέρει ένα ακόμα πιο ολοκληρωμένο πρόσωπο.

Εμφανισιακώς, το ανανεωμένο Hyundai Tucson διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω με νέες προστατευτικές ποδιές. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η διαφοροποιημένη μάσκα με τα μεγαλύτερα φώτα ημέρας, ενώ στο πλάι συναντάμε νέας σχεδίασης τροχούς αλουμινίου.

Εμπλουτισμένη είναι και η χρωματική παλέτα του μοντέλου, με πέντε νέες αποχρώσεις: Cypress Green Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic και Sailing Blue Pearl.

Η σπορτίφ έκδοση N Line παραμένει στη γκάμα και οι αλλαγές που έχει εντοπίζονται στους προφυλακτήρες, την μάσκα, τους τροχούς N Line 19 ιντσών και πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά που είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό, το ανανεωμένο Tucson διαθέτει νέας σχεδίασης ταμπλό, κονσόλα δαπέδου και τιμόνι. Πίσω από το τιμόνι συναντάμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών, ενώ στην κορυφή της νέας κονσόλας το σύστημα πολυμέσων με αντίστοιχη διαγώνιο.

Αλλαγές συναντάμε και στις επενδύσεις και τις διακοσμητικές φάσες του εσωτερικού, ενώ υπάρχουν πλέον και νέες επιλογές υλικών σε συνδυασμό υφάσματος και δέρματος. Ανάλογα μάλιστα με την έκδοση, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει το πακέτο Cypress Green , με τα N Line να διαθέτουν κόκκινες ραφές αντίθεσης, κόκκινο πλήκτρο εκκίνησης κινητήρα και ταπετσαρίες σε συνδυασμό σουέντ και δέρματος.

Εμπλουτισμένος είναι και εξοπλισμός άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας του ανανεωμένου Hyundai Tucson, με την επικαιροποίηση των διαθέσιμων συστημάτων να λαμβάνουν ενημερώσεις και Over-the-Air (OTA).

Πέρα όμως από την κυρτή επιφάνεια που φιλοξενεί τις δύο οθόνες των 12,3 ιντσών, ο οδηγός ενημερώνεται και από το μεγαλύτερο Head up Display των 12 ιντσών που διευκολύνει στην ελαχιστοποίηση των περισπασμών του οδηγού.

Παράλληλα, το ανανεωμένο Tucson θα δεχθεί το μέσα στη χρονιά και το νέου του ψηφιακό «κλειδί», 2.0. Χάρη στο ψηφιακό «κλειδί», ο οδηγός δεν χρειάζεται το παραδοσιακό κλειδί και δεν απαιτεί την τοποθέτηση του smartphone στην βάση της ασύρματης φόρτισης για να θέσει σε λειτουργία του αυτοκίνητο.

Νέας τεχνολογίας είναι και τα εμπρός φώτα τύπου LED, που πλέον φέρουν σύστημα που προσαρμόζουν τη δέσμη στις συνθήκες του δρόμου για καλύτερη απόδοση, ενώ παράλληλα δεν τυφλώνουν τους οδηγούς των αντίθετα διερχόμενων αυτοκινήτων. Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, εμπλουτισμένη είναι και η ομπρέλα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Στον τομέα των εκδόσεων κινητήρα, το ανανεωμένο Hyundai Tucson θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με ήπια υβριδική υποβοήθηση (MHEV), φουλ υβριδικές (HEV) και επαναφορτιζόμενες υβριδικές (PHEV). Μάλιστα, η Hyundai θα προσθέσει μία ακόμα έκδοση στα PHEV Tucson, αυτή τη φορά με κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ τοποθέτησε και λειτουργία Green Zone Driving Mode που μεταβάλλει την λειτουργία του συστήματος όταν εισέρχεται σε ζώνες χαμηλών ρύπων.

Το ανανεωμένο Hyundai Tucson θα ξεκινήσει την άμεσα την εμπορική του καριέρα στην Ευρώπη, με την χώρα μας το υποδέχεται στις αρχές του καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα