To Toyota Crown γίνεται off-road

Μπορεί ακόμα το Crown να μην έχει έρθει στα μέρη μας, όμως η Toyota ποντάρει πολλά στο συγκεκριμένο μοντέλο, αυξάνοντας συνεχώς τις διαθέσιμες εκδόσεις του.

Λόγω της δημοτικότητάς του σε διάφορες αγορές, όπως σας λέγαμε σε προηγούμενο άρθρο, μεταμορφώνεται σταδιακά σε υπό-μπράντα, αφού ξεκίνησε ως crossover, με τους Ιάπωνες να προχωρούν σε sedan,

estate και sport εκδοχές. Πλέον, και off-road!

Το όνομα της συγκεκριμένης έκδοσης είναι Landscape και όπως είναι ολοφάνερο από τις φωτογραφίες, ποντάρει στους οικογενειάρχες που αγαπούν την εξοχή και δεν θέλουν να σταματήσουν τις περιπέτειες.

Τι διαφορετικό έχει λοιπόν; Έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, κατά 2μιση εκατοστά για να μπορεί να τολμά και πιο μακριά όταν βρίσκεται εκτός δρόμου. Πατάει σε δίχρωμες ζάντες 18 ιντσών, «ντυμένες» με all-terrain ελαστικά διαστάσεων 245/60 R18, που συνοδεύονται από κόκκινους (!) λασπωτήρες.

Όμως οι ιδιαιτερότητές του δεν σταματάνε εκεί. Αυτή η περιορισμένη έκδοση προσφέρεται σε χρώμα Urban Khaki, με μαύρες πινελιές σε διάφορα σημεία. Αλλού πιο έντονες όπως στο καπό και την πίσω θύρα κι αλλού πιο διακριτικές.

Επίσης, στους θόλους των τροχών, συναντάμε επιπλέον προστατευτικά, με ματ φινίρισμα ενώ τα φώτα ομίχλης έχουν την ιδιαιτερότητα πως είναι τοποθετημένα δίπλα στην πινακίδα κυκλοφορίας.

Προφανώς υπάρχει η επιλογή τοποθέτησης σχάρας οροφής ενώ για όσους θέλουν να προχωρήσουν και στην επόμενη πίστα, υπάρχει κοτσαδόρος ρυμούλκυσης, που μπορεί να τραβήξει έως 750 κιλά.

Στο εσωτερικό, η Toyota έχει εμπλουτίσει το Crown Landscape με γυαλιστερή μαύρη επένδυση, ενώ κλέβει την παράσταση η χάραξη του ονόματος του μοντέλου που έχει γίνει με λέιζερ και βρίσκεται στο ταμπλό, στην πλευρά του συνοδηγού.

Το Crown Landscape προσφέρεται αποκλειστικά με τετρακίνηση και πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης που περιλαμβάνει θερμικό κινητήρα χωρητικότητας 2.4 λίτρων. Η τιμή του στην Ιαπωνία όπου θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία, είναι αντίστοιχη των 41.800 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα