Subaru: Επίθεση με νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τα προσεχή χρόνια επιφυλάσσουν μιά σειρά από νέα ηλεκτρικά οχήματα της Subaru, βασισμένα στην αρχιτεκτονική eAxle που η ιαπωνική εταιρεία εξελίσσει σε συνεργασία με την Aisin.

Η Subaru και Aisin Corporation υπέγραψαν πρόσφατα το μνημόνιο

συνεργασίας τους -αρχής γενομένης από το 2025- για την από κοινού εξέλιξη της τεχνολογίας eAxle, η οποία ενσωματώνει το κιβώτιο ταχυτήτων, τον ηλεκτροκινητήρα και τον μετατροπέα ροπής για τα Subaru EV του εγγύς μέλλοντος.

Το τριπλό αυτό σύμπλεγμα των eAxle είναι ελαφρύ, συμπαγές σε μέγεθος και άκρως αποδοτικό. Επιπλέον, μπορεί με την ίδια ευκολία να τοποθετηθεί είτε στον εμπρός, είτε στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου.

Στο πλαίσιο και της συνεργασίας της Subaru με την Toyota, η Aisin συνεργάστηκε στο παρελθόν και με τη Denso - με την κοινοπραξία τους BluE Nexus. Σκοπός ήταν να εξελίξουν την τεχνολογία για το Toyota bZ4X, που λανσαρίστηκε το Μάιο του 2022 με ηλεκτροκινητήρες 80 ή 150 kW.

Συνδεδεμένη με το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι η μονάδα ψύξης, η οποία διασφαλίζει τη βέλτιστη θερμοκρασία για κάθε εξάρτημα του eAxle που παράγει θερμότητα. Η Aisin μπορεί να παρέχει τα εξαρτήματα του συστήματος ψύξης χωριστά ή ενσωματωμένα στην κεντρική μονάδα. Στην τελευταία περίπτωση υπάρχει εξοικονόμηση υλικού και βάρους.

Για την περαιτέρω βιωσιμότητα του συστήματος, η Subaru και η Aisin θα ελέγξουν τους προμηθευτές ανταλλακτικών και θα επινοήσουν σχέδια παραγωγής με γνώμονα τη συντήρηση και την ανάπτυξη της υπάρχουσας αλυσίδας εφοδιασμού - η οποία υφίσταται σημαντικές αλλαγές με την επέκταση της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων.

Η Subaru έχει ήδη προγραμματίσει το μέλλον της μέχρι το 2050, μέσω ενός αρκετού σφιχτού χρονοδιαγράμματος που φτάνει μέχρι την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων των προϊόντων και της παραγωγής της μέχρι το μέσον του αιώνα.

Κατά συνέπεια, η ηλεκτροκίνηση αποκτά κεντρικό ρόλο στη σκηνή της Subaru, και η τεχνολογία eAxle είναι ένα από τα μεγαλύτερα βήματα που θα γίνουν τα προσεχή χρόνια. Θυμίζουμε ότι πέραν της συνεργασίας της με την Aisin, η Subaru έχει προχωρήσει σε συνέργεια και με τον γίγαντα της Panasonic για την προμήθεια μπαταριών -από το 2026 και μετά- για τα EV της.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα