Υγραέριο κίνησης: ξεκίνησε η διάθεση με “καπέλο” 10 λεπτά

09:26 8/11/2012 - Πηγή: Econews

Επιβεβαιώθηκαν τελικά τα δημοσιεύματα περί αύξησης της τιμής του υγραερίου κίνησης παρά τις διαβεβαιώσεις εταιρειών του κλάδου υγραεριοκίνησης περί του αντιθέτου.

Έτσι, οι οδηγοί πληρώνουν το υγραέριο 10 λεπτά ακριβότερα από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, πριν ακόμα περάσει από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει την αύξηση του σχετικού φόρου από 200 σε

330 Ευρώ/χιλιόλιτρο.

Η αύξηση γνωστοποιήθηκε με εγκύκλιο που έστειλε τη Τρίτη προς τα τελωνεία, αλλά και προς κάθε ενδιαφερόμενο φορέα (από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων μέχρι τους εκπροσώπους των καπνοβιομηχάνων) το υπουργείο Οικονομικών.

Η τιμή του υγραερίου κίνησης κυμαίνεται μεταξύ 0,98 με 1 ευρώ ανά λίτρο από τα 0,90 ευρώ το λίτρο που κόστιζε μέχρι πρότινος.

Παρόλα αυτά, η υγραεριοκίνηση παραμένει μια ελκυστική επιλογή σε σύγκριση με τη βενζίνη η τιμή της οποίας κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,7 Ευρώ/λίτρο.

Οι οδηγοί που έχουν μετατρέψει το όχημά τους σε υγραέριο ανέρχονται σε 200.000, στο χώρο απασχολούνται γύρω στα 600 συνεργεία, τα σημεία πώλησης πανελλαδικά ανέρχονται σε 280 πανελλαδικά (ενώ υπό κατασκευή είναι άλλα 170).

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα