Τυφώνας Σάντι: 13 νεκροί – Χάος στις ανατολικές πολιτείες

Δεκατρείς νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός του τυφώνα Σάντι, που αργά χθες μετατράπηκε σε κυκλώνα και έπληξε τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, «χτυπώντας» πρώτα σε Ατλάντικ Σίτι και Νιου Τζέρσι.

Όλοι οι θάνατοι σημειώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός από μια γυναίκα στον Καναδά που, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Τορόντο, σκοτώθηκε από συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν στον αέρα.

Τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια

άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ οι Αρχές έχουν δώσει εντολή σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε 12 πολιτείες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι δρόμοι της Νέας Υόρκης πλημμύρισαν, ενώ, λόγω των ισχυρών ανέμων, εκτοξεύονται παντού συντρίμμια και αντικείμενα.

Η πόλη έχει ερημώσει και τα Μέσα Μεταφοράς έχουν νεκρώσει από την Κυριακή.

Λόγω της διακοπής ρεύματος οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης μεταφέρθηκαν αλλού για περίθαλψη.

Πάρα πολλά δέντρα έσπασαν, ενώ τα «ιπτάμενα» συντρίμμια έφραξαν μια μεγάλη γέφυρα στη Βοστόνη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, κήρυξε επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Μασαχουσέτη, το Κονέκτικατ, το Ρόουντ Άιλαντ, τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και την Πενσιλβάνια.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι ζημιές από τον κυκλώνα Σάντι θα κυμανθούν μεταξύ 10 και 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η φονική καταιγίδα στο πέρασμά της νωρίτερα από την Καραϊβική σκότωσε δεκάδες ανθρώπους, κυρίως στην Αϊτή.

Συναγερμός για τους πυρηνικούς σταθμούς

Σε κατάσταση συναγερμού κήρυξε η Exelon Corpοration τον πυρηνικό σταθμό του Όιστερ Κρικ στο Νιού Τζέρσεϊ εξαιτίας της ανόδου της στάθμης του νερού άνω των δύο μέτρων κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη στις αντλίες που τροφοδοτούν το σύστημα ψύξης με νερό. Ο σταθμός είναι εκτός λειτουργίας.

Επίσης η Constellation Energy Group έθεσε εκτός λειτουργίας τον πυρηνικό αντιδραστήρα Nine Mile One, στη πόλη Όσγουεγκο της πολιτείας της Νέας Υόρκης, λόγω προβλήματος τροφοδότησης του δικτύου.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα