Τόνοι σκουπιδιών στην Αθήνα – «Υγειονομική βόμβα» στο ΑΠΘ

10:29 9/11/2012 - Πηγή: Econews

Δραματική είναι η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι ξεκίνησαν της κινητοποιήσεις τους το περασμένο Σαββατοκύριακο διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στα εργασιακά που προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο, ωστόσο χθες αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας μέχρι τη Δευτέρα.

Ήδη, όπως αναφέρει

το ethnos.gr, στους δήμους της Αττικής έχουν συσσωρευτεί περισσότεροι από 30.000 τόνοι σκουπιδιών, ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο οι δήμοι απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να μην κατεβάζουν στους κάδους τα απορρίμματα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

«Υγειονομική βόμβα» στο Αριστοτέλειο

Τόνοι απορριμμάτων έχουν συσσωρευτεί στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), λόγω της απεργίας, εδώ και δυο μήνες, των εργαζομένων στις εργολαβίες καθαριότητας.

Μάλιστα οι καθηγητές καταγγέλλουν ότι, πέρα από τα βουνά σκουπιδιών, κατά τη διάρκεια της απεργίας διαχύθηκε στους χώρους του πανεπιστημίου βιολογικό υλικό από ασθενείς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που στέλνεται για βιοψίες στην Ιατρική Σχολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα