Θεσσαλονίκη: νέα απορριμματοφόρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας

16:43 20/6/2012 - Πηγή: Econews

Πέντε νέα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (EURO 5 και δυναμικότητας 16 κυβικών μέτρων) εντάχθηκαν στο στόλο οχημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης και πρόκειται σύντομα να βγουν στους δρόμους στο πλαίσιο των όρων της σύμβασης που έχει υπογράψει  η Δημοτική Αρχή με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

Η διαδικασία παραλαβής των πέντε νέων απορριμματοφόρων ολοκληρώθηκε στην Αθήνα

την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Συνολικά οκτώ απορριμματοφόρα έχουν ενταχθεί έως τώρα -βάσει της σύμβασης μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης και Ε.Ε.Α.Α.- στο στόλο δημοτικών οχημάτων (τα τρία με την έναρξη εφαρμογής της σύμβασης στις αρχές του 2012 και τα άλλα πέντε κατά την πρόσφατη διαδικασία παραλαβής).

Το επόμενο χρονικό διάστημα να ενταχθούν τουλάχιστον άλλα δύο απορριμματοφόρα, ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης. Σημείωσε επίσης ότι  η ενίσχυση του στόλου των οχημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την τοποθέτηση περίπου 4500 μπλε κάδων σε όλη την πόλη, δίνει τη δυνατότητα αποτελεσματικότερης, τακτικότερης και ποιοτικότερης αποκομιδής των Ανακυκλώσιμων υλικών έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα Ανακύκλωσης.

Γραφειοκρατικές διαδικασίες ή άλλα προβλήματα που δημιούργησαν καθυστερήσεις στην επίλυση των θεμάτων λειτουργίας του μηχανολογικού εξοπλισμού τείνουν να ξεπεραστούν, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς σημειώνοντας ότι παράλληλα με συγκεκριμένες ενέργειες, διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό του στόλου οχημάτων με την προμήθεια  των νέων απορριμματοφόρων για την Ανακύκλωση. Πρόσθεσε επίσης ότι: «τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία εφαρμογής του προγράμματος ανακύκλωσης παρουσιάζουν καθημερινά αυξητικές τάσεις, ενώ το πρόγραμμα ενισχύεται τώρα ακόμη περισσότερο με την παραλαβή των νέων οχημάτων και την τοποθέτηση άλλων 500 μπλε κάδων το επόμενο διάστημα».

Δήμος Θεσσαλονίκης

Keywords
Τυχαία Θέματα