Τα Ολυμπιακά Ακίνητα γίνονται «πανάκριβοι» σκουπιδότοποι

14:39 31/5/2012 - Πηγή: Econews

Σε σκουπιδότοπους που υποβαθμίζουν το περιβάλλον και απειλούν τη δημόσια υγεία καταντούν τα πολυθρύλητα ολυμπιακά ακίνητα που κόστισαν (και εξακολουθούν να κοστίζουν) εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο.

Όπως καταγράφει ο Σκάι, η οδός Νερατζιώτισσας πίσω από τον ομώνυμο σταθμό του Ηλεκτρικού και του Προαστιακού, έχουν αποτεθεί σκουπίδια και μπάζα από παρακείμενες οικοδομές.

Μπάζα έχουν μεταφερθεί και πίσω από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις ποδηλασίας, τένις και κολύμβησης.

Η εικόνα κατάντιας, παρακμής και εγκατάλειψης δεν τελειώνει εκεί.

Οκτώ μόλις χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η συμβολή των οδών Κύμης και Σπύρου Λούη που τέμνουν τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις έχει μετατραπεί σε σημείο διανυκτέρευσης αστέγων και καύσης των πλαστικών μερών καλωδίων για τη λήψη του χαλκού, ο οποίος στη συνέχεια μεταπωλείται παρανόμως σε επιχειρήσεις σκραπ.

Καταπώς φαίνεται, οι δύο φορείς επιφορτισμένοι με την ευθύνη για την καθαριότητα και προστασία της περιοχής, η εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα» και ο Δήμος Αμαρουσίου, είναι ανήμποροι να επιλύσουν το οξύτατο κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Το ρεπορτάζ του Σκάι έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την απόφαση του ΣτΕ για κατεδάφιση ενός ακόμα πανάκριβου ολυμπιακού ακινήτου: του γηπέδου-θεάτρου Μπάντμιντον στου Γουδή (διαβάστε σχετικά στο econews).

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα