ΡΑΕ: πιέσεις σε ΔΕΗ για μείωση χρεώσεων σε υψηλή και μέση τάση

10:45 15/5/2012 - Πηγή: Econews

Μείωση των χρεώσεων ηλεκτρισμού για τους βιομηχανικούς και επαγγελματικούς πελάτες της ΔΕΗ στην υψηλή και μέση τάση και διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση των τιμολογίων συνιστά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), στο πλαίσιο απόφασης που εξέδωσε για το θέμα της καταγγελίας που είχε καταθέσει η «Χαλυβουργία Ελλάδος» κατά της ΔΕΗ όσον αφορά τα τιμολόγια ρεύματος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, στην απόφασή

της η ΡΑΕ ζητά από τη ΔΕΗ να προηγούνται διαπραγματεύσεις με τους πελάτες για τη διαμόρφωση των τιμολογίων ενώ παράλληλα καλεί την Επιχείρηση να προχωρήσει σε διορθωτικές παρεμβάσεις στα νέα τιμολόγια, με στόχο:

- Τη μείωση του συνολικού κόστους ισχύος, το οποίο επιμερίζεται στους πελάτες υψηλής τάσης.

- Το δικαιότερο επιμερισμό του κόστους ισχύος ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες των πελατών υψηλής τάσης.

- Την υιοθέτηση ελαστικότερων όρων δήλωσης ισχύος και την παροχή εκπτώσεων για έγκαιρη και τακτική εξόφληση των λογαριασμών κ.λπ.

Η ΡΑΕ διευκρινίζει ότι οι παρατηρήσεις της αυτές ισχύουν και για τους πελάτες της μέσης τάσης στο βαθμό που εμφανίζουν χαρακτηριστικά κατανάλωσης με τους πελάτες της υψηλής τάσης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της «Χαλυβουργίας Ελλάδος», η οποία προσέφυγε στη ΡΑΕ για το ζήτημα των τιμολογίων της ΔΕΗ, η ΡΑΕ συστήνει τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία επί των χρεώσεων, με σκοπό, σε διάστημα 30 ημερών, να συνάψουν νέα σύμβαση.

Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία τότε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ΡΑΕ θα επανεξετάσει αυτεπαγγέλτως την επιβολή προσωρινών μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα