Ραδιενεργό καίσιο σε βρεφικό γάλα

15:53 7/12/2011 - Πηγή: Econews

Στην ανάκληση 400.000 τεμαχίων βρεφικού γάλακτος σε σκόνη, που περιέχουν ίχνη ραδιενεργού καισίου, προχώρησε η ιαπωνική εταιρεία παιδικών τροφών Meiji Co, με έδρα το Τόκιο.

Την Τετάρτη εταιρεία ανακοίνωσε ότι προς το παρόν δεν γνωρίζει πόσα τεμάχια έφτασαν στα χέρια καταναλωτών, ωστόσο επισήμανε ότι το «μολυσμένο» γάλα σε σκόνη παρασκευάστηκε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και σε σύντομο χρονικό διάστημα το εμπόρευμα φορτώθηκε από το εργοστάσιο

για μεταφορά στα σημεία διανομής.

Εκπρόσωπος της εταιρείας πάντως δήλωσε ότι η ανάκληση είναι εθελοντική, καθώς σε ελέγχους που διεξήχθησαν στο γάλα εντοπίστηκαν 30,8 μπεκερέλ καισίου ανά κιλό, ποσότητα χαμηλότερη των ανωτάτων ορίων που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που οι πολίτες της Ιαπωνίας πληροφορούνται θλιβερές ειδήσεις που σχετίζονται με το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα, στις 11 Μαρτίου του 2011.

Την Κυριακή, η Tepco, η εταιρεία που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ότι 45 τόνοι ραδιενεργού νερού διέρρευσαν από τη δεξαμενή επεξεργασίας υδάτων.

Μέρος του μολυσμένου νερού ενδέχεται να κατέληξε στον Ειρηνικό Ωκεανό. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα