Πράσινη ανάπτυξη: οικονομικά κίνητρα από το Κράτος ζητούν οι επιχειρήσεις

Έρευνα με θέμα «Επενδυτικές ευκαιρίες εν μέσω οικονομικής κρίσης. Χαμένες Ευκαιρίες – Προοπτικές του Μέλλοντος» εκπόνησε η Focus Bari σε συνεργασία και για λογαριασμό της ιστοσελίδας ka-business.gr.

Στην έρευνα συμμετείχαν 132 ανώτατα στελέχη και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ των θεμάτων που έθιξε η έρευνας ήταν η άποψη των επιχειρηματιών για το “πράσινο”  μοντέλο ανάπτυξης.

Εκεί,

το 77% των ερωτηθέντων εκτιμά πως οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στην πράσινη ανάπτυξη είναι λίγες και γίνονται μη συστηματικές προσπάθειες, το 12% βλέπει ικανοποιητική προσπάθεια, το 6% υποστηρίζει πως οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν δραστηριοποιούνται καθόλου, σε πράσινες δράσεις και κατά επέκταση στην πράσινη ανάπτυξη και τέλος το 5% των επιχειρηματιών έχει γυρίσει την πλάτη σε αυτό το μοντέλο αν και στο παρελθόν είχε δραστηριοποιηθεί σε αυτό το μοντέλο ανάπτυξης.

Οι λόγοι που οι επιχειρηματίες έχουν γυρίσει την πλάτη στην πράσινη ανάπτυξη είναι η απουσία κινήτρων (46%), το ασταθές περιβάλλον (33%), η Φορολογία / Αστάθεια (15%), ενώ το 6 % κάνει λόγο για μόδα που πέρασε.

Όσον αφορά στους λόγους δραστηριοποίησης στην πράσινη ανάπτυξη, το 87% ζητά κίνητρα για την υιοθέτηση πράσινων ενεργειών, το 24% φοροαπαλλαγές επιχειρήσεων, το 46% ευνοϊκότερες επιδοτήσεις από το ελληνικό κράτος, 37% θέλει κίνητρα για υιοθέτηση ενεργειών που θα ευαισθητοποιήσουν το κοινό, το 32% περιμένει επεξηγηματική έκθεση από οργανισμούς για τα οφέλη μιας πράσινης επιχείρησης και τέλος το 12% ζητά ευνοϊκότερη μεταχείριση πράσινων επιχειρήσεων από το δημόσιο.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα