Πετρέλαιο: μαζική διαδήλωση στον Λευκό Οίκο για τον αγωγό Keystone XL

13:03 7/11/2011 - Πηγή: Econews

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο την Κυριακή για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Keystone XL.

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν μια ρέπλικα του αγωγού, σχεδίαζαν τη διαδήλωση

εδώ και εβδομάδες με στόχο να ασκήσουν πίεση στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, και να μπλοκάρει το αμφιλεγόμενο έργο.

Οι αρχικές πληροφορίες των διοργανωτών έκαναν λόγο για 6.000 διαδηλωτές, ωστόσο αργότερα έφτασαν τις δώδεκα χιλιάδες. Από την άλλη πλευρά η αστυνομία μεταδίδει διαφορετικές πληροφορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν ξεπέρασαν τις πέντε χιλιάδες.

Πολλοί από τους πολίτες που έσπευσαν στον Λευκό Οίκο για να διαμαρτυρηθούν κρατούσαν μπλε πινακίδες με σημεία της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα για τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

«Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δεξαμενή άνθρακα στον πλανήτη. Αν η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίσει να διευκολύνει την κατασκευή του αγωγού, τότε δεν μπορεί να επιμένει ότι εργάζεται σκληρά για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο κ. Bill McKibben, διοργανωτής της διαδήλωσης διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται ότι ο αγωγός Keystone XL θα μεταφέρει πετρέλαιο από την Αλμπέρτα του Καναδά στην ενδοχώρα της Αμερικής.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα