Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: οι δράσεις του ΥΠΕΚΑ

14:51 6/6/2012 - Πηγή: Econews

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κοινού στις δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος, οι οποίες αφορούν:

- στην προβολή μηνυμάτων του ΥΠΕΚΑ με θέματα περιβάλλοντος στις οθόνες του ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ από 1 έως 7 Ιουνίου,

στο πλαίσιο και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, που λειτουργεί τις πράσινες μεταφορές της Αθήνας (ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ),

- στη χρήση όλων των διαδικτυακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης του ΥΠΕΚΑ (Facebook, Twitter, YouTube) και της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου για την προβολή και διάδοση των μηνυμάτων μας,

-  στη δημιουργία περίπτερου με ενημερωτικό υλικό στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα,

- στις δράσεις που σχεδιάσθηκαν και υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με πολλούς Δήμους της χώρας με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος, όπως π.χ. οι εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Ερμιονίδος κλπ.

Επίσης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, προωθεί τη δράση «πράσινο κύμα» στα δημοτικά σχολεία της χώρας, τα αποτελέσματα της οποίας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η φύτευση ενός τουλάχιστον δέντρου σε κάθε σχολείο της χώρας, το «πρασίνισμα» κάθε σχολείου, δίνοντας το συμβολικό μήνυμα ότι μια μικρή πράξη από τον καθένα μας μπορεί σε συλλογικό επίπεδο να αποτελέσει μια σημαντική δράση με ουσιαστικά αποτελέσματα. Το γεγονός ότι στην δράση αυτή συμμετέχουν κυρίως παιδιά, κάνει το μήνυμα ουσιαστικότερο καθώς ο βασικός μας στόχος είναι η διατήρηση ή και βελτίωση του περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Αρης Αλεξόπουλος, χαιρετίζοντας τη σημερινή ημέρα δήλωσε:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρακολουθούμε τη συμμετοχή του κοινού στις δράσεις που διοργάνωσε ή συνδιοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σήμερα 5 Ιουνίου 2012. Το ΥΠΕΚΑ φέτος απευθύνθηκε στο ευρύ κοινό με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, που αποτελούν δράσεις ευρείας απήχησης και χαμηλού έως μηδενικού κόστους, που καλύφθηκε από δεσμευμένους για το σκοπό αυτό κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ.

Η συμμετοχή του κοινού στα κοινωνικά δίκτυα του ΥΠΕΚΑ, όπου προβάλλονται τα περιβαλλοντικά μηνύματα και το κοινό μας δίνει τις απόψεις του, είναι εντυπωσιακή, έχουμε κατακόρυφη αύξηση, μέχρι και 400%, της επισκεψιμότητας των σελίδων μας και την αναμετάδοσή των μηνυμάτων από άλλα μέλη των κοινωνικών δικτύων, αποδεικνύοντας ότι ο κάθε πολίτης ενδιαφέρεται και προβληματίζεται για το περιβάλλον και την προστασία του και προσπαθεί για μια καλύτερη ζωή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η ημέρα για να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα που έχουμε όλοι μαζί πετύχει για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην κοινή ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του Υπο

Keywords
Τυχαία Θέματα