Οικιακή Κομποστοποίηση στον Δήμο Ιεράπετρας – Πιλοτικό πρόγραμμα

16:59 2/4/2012 - Πηγή: Econews

Ο Δήμος Ιεράπετρας αποφάσισε να ξεκινήσει μια πρωτοποριακή κίνηση με οικολογικό χαρακτήρα.
Ειδικότερα, αποφάσισε να προμηθευτεί και να μοιράσει δωρεάν σε σπίτια του Δήμου Ιεράπετρας κάδους κομποστοποίησης οικιακών απορριμμάτων και φύλλων/κλαδιών από κήπους.

Το πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Ιεράπετρας

Ο Δήμος Ιεράπετρας αποφάσισε την προμήθεια ενός – αρχικά – μικρού αριθμού κάδων και τη διανομή τους σε νοικοκυριά της περιοχής εντελώς δωρεάν, με την προϋπόθεση ότι αυτά θα τους χρησιμοποιήσουν για να μειώσουν τον όγκο των οικιακών απορριμμάτων τους. Μετά την παρέλευση ενός έτους,

θα γίνει έλεγχος των κάδων και της αποτελεσματικότητάς τους και αν η χρήση τους αποδειχθεί αποτελεσματική, θα γίνει προμήθεια επιπλέον κάδων για να προμηθευτούν και άλλα νοικοκυριά που έχουν τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιήσουν.

Πώς να εγγραφώ στο πιλοτικό πρόγραμμα;

Με μια αίτηση στο Δήμο μπορείτε να εγγραφείτε στη λίστα των πολιτών που ενδιαφέρονται να λάβουν έναν δωρεάν κάδο κομποστοποίησης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ζείτε στο Δήμο Ιεράπετρας και να διαθέτετε ιδιόχρηστο κήπο (για τις πολυκατοικίες απαιτείται έγκυρη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ιδιοκτητών).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα ληφθούν υπ’όψη κριτήρια που θα έχουν να κάνουν με τον αριθμό των μελών της οικογένειας και την επιφάνεια του κήπου. Τα νοικοκυριά που δεν θα παραλάβουν κάδο άμεσα (με την πρώτη εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος) θα έχουν προτεραιότητα στη δεύτερη φάση του προγράμματος.

Δήμος Ιεράπετρας

Keywords
Τυχαία Θέματα