Νέα Ζηλανδία: δεν μπορεί να ξεκινήσει η απάντληση πετρελαίου από τα συνεργεία

Διέκοψαν τις εργασίες απάντλησης πετρελαίου από τις δεξαμενές του πλοίου “Rena” τα ειδικά συνεργεία που ανέβηκαν στο πλοίο μόλις χθες (13/10).

Ήδη έχουν διαρρεύσει στη θάλασσα περίπου 400 τόνοι πετρελαίου και τα συνεργεία έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να αδειάσουν τις δεξαμενές προτού το πλοίο κοπεί στα δύο.

Παρότι η βελτίωση των καιρικών συνθηκών επέτρεψε στα συνεργεία να επανέλθουν στο πλοτο έργο της απάντλησης

αποδεικνύεται αρκετά περίπλοκο για να ξεκινήσει άμεσα.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές της Νέας Ζηλανδίας τα συνεργεία προσπαθούν να τοποθετήσουν τέσσερις πλατφόρμες στο πλάι του πλοίου ώστε να δημιουργήσουν μια επίπεδη επιφάνεια που θα τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των εργασιών απάντλησης.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προειδοποιούν για ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή σε περίπτωση που οι 1700 μετρικοί τόνοι λαδιού και 200 μετρικοί τόνοι πετρελαίου που βρίσκονται στο πλοίο διαρρεύσουν στη θάλασσα.

Το λιβεριανής σημαίας και ελληνικής πλοιοκτησίας “Rena” προσάραξε στον ύφαλο “Αστρολάβο”, 22 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Ταουράνγκα, στις 5 Οκτωβρίου, αλλά οι ακραίες καιρικές συνθήκες δεν είχαν επιτρέψει μέχρι χτες στα συνεργεία να ανέβουν στο πλοίο.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα