Μεταλλαγμένα: «Δεν πουλάμε στη Γαλλία», λέει η Monsanto

13:18 25/1/2012 - Πηγή: Econews

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Monsanto ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει στη Γαλλία τη γενετικά τροποποιημένη ποικιλία αραβόσιτου MON810.

«Η Monsanto εκτιμά ότι οι συνθήκες για την  πώληση στη Γαλλία, το 2012 αλλά και αργότερα, της γενετικά τροποποιημένης ποικιλίας

αραβόσιτου MON810 δεν είναι ευνοϊκές», επισημαίνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Παρά το γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου αλλά και το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας ακύρωσαν  την απόφαση για αναστολή καλλιέργειας μεταλλαγμένων, η γαλλική κυβέρνηση διαβεβαίωσε στις αρχές του μήνα ότι θα συνεχίσει την απαγόρευση που έχει επιβάλλει στη γενετικά τροποποιημένη ποικιλία αραβόσιτου, που είναι ανθεκτική στα έντομα.

Σημειώνεται ότι ανώτατο δικαστήριο της χώρας ακύρωσε την αναστολή καλλιέργειας καθώς δεν παρουσιάστηκαν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το καλαμπόκι της Monsanto εγκυμονούσε κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον.

Οι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί χρησιμοποιούνται ευρέως στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, ωστόσο η Γαλλία, η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην παραγωγή σιτηρών, αρνείται να υποχωρήσει στο θέμα των μεταλλαγμένων.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα