Κοντά σε κυβέρνηση συνεργασίας – Νέος γύρος συναντήσεων

10:35 19/6/2012 - Πηγή: Econews

Ελπίδες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας δημιουργεί το θετικό κλίμα στο οποίο διεξήχθησαν οι πρώτες συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών.

Στις 10 το πρωί συναντώνται ξανά οι Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

θα συναντηθεί και με τον Αντ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tanea.gr, εκτιμάται ότι η συζήτηση μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών για τη σύνθεση της κυβέρνησης «θα είναι γρήγορη και τα ονόματα θα οριστικοποιηθούν το βράδυ».

Στη Νέα Δημοκρατία η εικόνα είναι πιο σαφής για το ποιος πάει πού, ενώ δεν αποκλείεται το χαρτοφυλάκιο Οικονομικών να το κρατήσει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

Στο ΠΑΣΟΚ το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, όμως είναι σαφές ότι ο Ευ. Βενιζέλος επιφυλάσσει ρόλο στον εαυτό του, ακόμα και ως επικεφαλής ομάδας στελεχών του ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβουν χαρτοφυλάκια στη νέα κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ εξετάζει συμμετοχή της μόνο σε κυβέρνηση συνεργασίας «προοδευτικού χαρακτήρα» και «στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο κυβερνητικό σχήμα ενδέχεται να μετάσχουν και τεχνοκράτες, ενώ για το πρόσωπο του πρωθυπουργού εκτιμάται πως υπάρχει συμφωνία για τον Αντώνη Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα