Κ. Μητσοτάκης: «θολή οικολαγνεία» και συνθηματολογική η περιβαλλοντική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

16:05 5/6/2012 - Πηγή: Econews

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η προστασία του περιβάλλοντος και η αξιοποίηση των φυσικών πόρων αποτελεί ηθική υποχρέωση στις επόμενες γενιές. Αποτελεί, όμως, και μια σημαντική αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα την οποία, ειδικά σήμερα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε αναξιοποίητη. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

παρά τις εξαγγελίες της, απέτυχε παταγωδώς στην περιβαλλοντική της πολιτική και μετέτρεψε την πράσινη ανάπτυξη σε πράσινη ύφεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του, στο όνομα μιας θολής οικολαγνείας, είναι οι κατεξοχήν εκφραστές του «όχι» σε όλα και αποτελούν εδώ και χρόνια τους βασικούς υπεύθυνους για την ακύρωση κάθε προσπάθειας ουσιαστικής αξιοποίησης του εριβάλλοντος και των φυσικών μας πόρων.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι το περιβάλλον αποτελεί, μεταξύ άλλων, παραγωγική εφεδρεία για τη χώρα. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που και σε αυτόν τον τομέα έχει να επιδείξει μόνο συνθήματα και καμία συγκεκριμένη πρόταση, η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επιδιώκει να διαμορφώσει εφαρμόσιμες πολιτικές για να καταφέρουμε, στην πράξη, να αξιοποιήσουμε παραγωγικούς κλάδους που σχετίζονται με το περιβάλλον, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, οι ΑΠΕ, η διαχείριση υδάτων και λυμάτων και να προχωρήσουμε επιτέλους σε μεγάλες τομές στην πολιτική γης, τη χωροταξία και την απορρόφηση κοινοτικών πόρων, ώστε να μπορέσουμε και τον φυσικό μας πλούτο να διατηρήσουμε και να δώσουμε κινητικότητα σε μια οικονομία η οποία σήμερα έχει παραλύσει.

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αναμετρώνται δύο κόσμοι και στον τομέα του περιβάλλοντος. Αυτός της στείρας άρνησης και της κενής οικολογικής συνθηματολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνος της Νέας Δημοκρατίας που υποστηρίζει τη σύγχρονη ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική που θα αποτελεί βιώσιμο αναπτυξιακό πυλώνα προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα