Η Conergy υλοποιεί το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του Πακιστάν – Ισχύς 50 MWp

15:05 13/6/2012 - Πηγή: Econews

Tις δυνάμεις της με την εταιρεία Ensunt, υπεύθυνη ανάπτυξης έργων (project developer), ενώνει η Conergy για την υλοποίηση φωτοβολταϊκής εγκατάστασης συνολικής ισχύος 50 MWp για λογαριασμό της Αμερικανικής DACC Power Generation Company Limited (DPGCL).

Μετά την ολοκλήρωση του, το συγκεκριμένο έργο θα

αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Πακιστάν, ένα έργο ορόσημο για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και την περιοχή του Ινδικού Ωκεανού. Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί στο Bahawalpur στην περιοχή Cholistan και ανήκει στη DPGCL και στην Πακιστανική Κυβέρνηση.

Η Conergy θα είναι υπεύθυνη για την παροχή του φωτοβολταϊκού εξοπλισμού, το σχεδιασμό και τη μελέτη του φωτοβολταϊκού πάρκου.

Ο βασικός στόχος αυτού του έργου είναι να διευκολύνει την πρόσβαση στην παροχή ρεύματος για τον πληθυσμό του Πακιστάν και να καταστεί η χώρα λιγότερο ευάλωτη σε διακοπές ρεύματος. Εξαιτίας της έλλειψης ενέργειας στο Πακιστάν, περιοχές της χώρας συχνά μένουν χωρίς ρεύμα έως και 18 ώρες την ημέρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη παραγωγικότητα, οικονομική αστάθεια και κοινωνικές αναταραχές. Η Κυβέρνηση της χώρας ανταποκρινόμενη στην υφιστάμενη κατάσταση κατάργησε τους εισαγωγικούς δασμούς σε φωτοβολταϊκά συστήματα δημιουργώντας έτσι κίνητρα για επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια. Με 8-9 ώρες ηλιοφάνειας ανά ημέρα και ετήσιες τιμές ηλιακής ακτινοβολίας πάνω από 1.700 kWh/m2, οι κλιματολογικές συνθήκες στο Πακιστάν είναι ιδανικές

Ο φωτοβολταϊκός σταθμός ο οποίος θα περιλαμβάνει 210.000 φωτοβολταϊκές γεννήτριες Conergy PowerPlus σε τοποθετημένες σε βάσεις στήριξης Conergy SolarLinea, μετά την ολοκλήρωση του, θα παράγει περισσότερες από 78 GWh καθαρής ενέργειας ετησίως. Περισσότεροι από 140 κεντρικοί μετατροπείς Conergy IPG 300C θα τροφοδοτούν το δίκτυο του Πακιστάν, παρέχοντας ενέργεια σε περίπου 30.500 νοικοκυριά. Εκτός όμως από τα νοικοκυριά, από τη Φ/Β αυτή εγκατάσταση επωφελείται και η γεωργία καθώς η παραγόμενη από την Φ.Β εγκατάσταση ενέργεια θα χρησιμοποιείται για τη λειτουργία των αντλιών νερού στα χωράφια και τις καλλιέργειες.

Ο κ. Doug Melvin, Πρόεδρος της DPGCL, δήλωσε: «Το Φ/Β έργο των 50MWp αποτελεί το μεγαλύτερο ηλιακό έργο για την κυβέρνηση του Πακιστάν. Επί του παρόντος, η περιοχή είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενη από υδροηλεκτρικούς σταθμούς ως πηγή ενέργειας. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, διακοπές ρεύματος και πολλές ελλείψεις. Σε απάντηση στα αιτήματα του Προέδρου, ο Πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο εργάζονται για την πρόληψη της έλλειψης ενέργειας, παρέχοντας παράλληλα μια καθαρή ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, οικονομικά βιώσιμη που θα δημιουργήσει ταυτόχρονα θέσεις εργασίας στο Πακιστάν».

Η DPGCL και η Ensunt συνεργάζονται με την Conergy για να βοηθήσουν την κυβέρνηση του Πακιστάν να ανταποκρίθεί στις ανάγκες των ανθρώπων, αμβλύνοντας ταυτόχρονα τις ελλείψεις ενέργειας σε ολόκληρο το Πακιστάν.

Ο Marc Lohoff, μέλος τ

Keywords
Τυχαία Θέματα