Γάτα έσωσε 25χρονη από τη νευρική ανορεξία

10:43 15/4/2012 - Πηγή: Econews

Η  Ashley Ransley, μια νεαρή φοιτήτρια από το Μίσιγκαν, αντιμετώπιζε από την εφηβική της ηλικία πρόβλημα με το βάρος της.

Στα είκοσι της  χρόνια έπασχε από νευρική ανορεξία και οι γιατροί την προειδοποιούσαν ότι θα μπορούσε να υποστεί καρδιακή προσβολή οποιαδήποτε στιγμή, καθώς σταδιακά το σώμα της «έσβηνε».

Όπως προαναφέρθηκε, το πρόβλημά της με το φαγητό ξεκίνησε από την εφηβική ηλικία, όμως μόνο όταν ξεκίνησε ένα μάθημα ψυχολογίας το 2006 στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν η Ashley

συνειδητοποίησε ότι το βάρος της ήταν επικίνδυνα χαμηλό.

Αρχικά προσπάθησε να κρύψει από τους γονείς τα προβλήματα υγείας που παρουσίαζε εξαιτίας της ανορεξίας, ωστόσο κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε από τα χέρια της, η οικογένειά της ενημερώθηκε και η Ashley νοσηλεύτηκε σε κλινική.

Έπειτα από τέσσερις μήνες νοσηλείας στην κλινική Rogers Memorial Hospital η νεαρή κοπέλα κέρδισε βάρος, όμως γρήγορα η κατάστασή της επιδεινώθηκε και αδυνάτισε πιο πολύ από ποτέ.

Περιγράφοντας την εμπειρία της η Ashley, που σήμερα είναι 25 ετών, δήλωσε: «δεδομένου ότι ήμουν ενήλικη δεν μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα για να σωθώ από τον εαυτό μου, εκτός από το να δικαστώ και να με αναλάβει η Πολιτεία, κάτι που μου ανέφερε ο θεραπευτής μου».

«Τα παράτησα και αποφάσισα ότι η ανορεξία θα ήταν η αργή αυτοκτονία μου», προσέθεσε.

Αν και η νεαρή κοπέλα είχε πειστεί ότι θα πεθάνει, η ζωή της επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη.

Η Ashley θεραπεύτηκε ταΐζοντας μια υποσιτισμένη αδέσποτη γάτα που τρύπωσε στο σπίτι της.

Στην αρχή νόμιζε ότι επρόκειτο για γατάκι, καθώς ήταν πάρα πολύ μικρή, οι κτηνίατροι όμως διαβεβαίωσαν την Ashley ότι η θηλυκή γάτα ήταν ενήλικη αλλά υποσιτισμένη.

Βοηθώντας την αδύνατη γατούλα της, την οποία ονόμασε Riley, να παχύνει, η νεαρή κοπέλα διαπίστωσε ότι θεράπευε τον εαυτό της από τη σοβαρή ασθένεια που υπέφερε τόσα χρόνια.

«Καθώς τη βοηθούσα να φτάσει στα κιλά που έπρεπε, επικεντρωνόμουν όλο και λιγότερο στις διατροφικές μου διαταραχές», δήλωσε η Ashley.

«Ξεκίνησα να τρώω όταν έτρωγε και εκείνη, μοιραζόμουν το φαγητό μου μαζί της και αν αγχωνόμουν τη χρησιμοποιούσα για να μου αποσπάσει την προσοχή», προσέθεσε.

«Καθώς και οι δυο ήμασταν υποσιτισμένες και ξεκινήσαμε μαζί να παίρνουμε βάρος, συνδεθήκαμε περισσότερο από την κλασική σχέση ζώου – ιδιοκτήτη», τόνισε.

Σήμερα η Ashley ζυγίζει περίπου 69 κιλά, ένα υγιές βάρος για το ύψος της. Λίγα χρόνια πριν ζύγιζε περίπου 44 κιλά, όσο ένα 12χρονο κοριτσάκι.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα