Φωτοβολταϊκά: τραπεζική στήριξη σε επενδύσεις που κινδυνεύουν με ματαίωση

09:44 8/5/2012 - Πηγή: Econews

«Σωσίβιο» σε συνολικά 73 φωτοβολταϊκά πάρκα ανά την Ελλάδα, που έχουν μείνει χωρίς χρηματοδότηση μετά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε η εταιρεία KLT και την οδήγησαν σε αδυναμία να ολοκληρώσει την εγκατάστασή τους, είναι διατεθειμένο να παράσχει το τραπεζικό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων, εννέα

πιστώτριες τράπεζες, με το συντονισμό της Emporiki Bank, συμφώνησαν να στηρίξουν την ολοκλήρωση των επενδύσεων που παραμένουν στον αέρα και κινδυνεύουν με ματαίωση.

Η συμφωνία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επετεύχθη την περασμένη Πέμπτη και λέγεται πως προβλέπει και haircut σε ποσοστό περίπου 38%-40% επί της αξίας των επιταγών τις οποίες είχαν δώσει οι επενδυτές στην KLT.

Στο τραπεζικό σχήμα «διάσωσης», εκτός της Emporiki Bank πληροφορίες αναφέρουν ότι περιλαμβάνονται και οι τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Κύπρου, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Ελληνική, Proton, Probank και FBB, οι οποίες θα ανοίξουν τη «στρόφιγγα» παρέχοντας χρηματοδότηση της τάξης των περίπου 12-15 εκατ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ανακουφίσει περίπου εξήντα επενδυτές, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τα εν λόγω φωτοβολταϊκά πάρκα και χθες πραγματοποίησαν συνέλευση σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποδεχθούν τους όρους που προτάθηκαν από τις πιστώτριες τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα