Φωτοβολταϊκά: νέα έργα ισχύος 20,7 MW από Europa Profil Αλουμίνιο-Neon Energy

11:09 10/2/2012 - Πηγή: Econews

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία

Ένα νέο κύκλο συνεργασίας με την εταιρία Europa Profil Αλουμίνιο έχει ξεκινήσει η Neon Energy, καθώς μετά την επιτυχημένη εγκατάσταση και λειτουργία ενός από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά έργα σε επαγγελματική στέγη στην Ελλάδα ισχύς 1,5MWp, στις οροφές ιδιόκτητων κτιρίων (25.000 τ.μ.) της Europa στα Οινόφυτα,

οι δύο εταιρίες έχουν συμφωνήσει για την κατασκευή νέων έργων συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 20,7 MW.

Πρόκειται για 41 φωτοβολταϊκά πάρκα, τα οποία βρίσκονται στο Νομό της Αττικής και στη Λάρισα, και τα οποία, με βάση τον προγραμματισμό, θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο- Ιούλιο του 2012. Το 50% της συνολικής επένδυσης αποτελεί ίδια κεφάλαια της Europa, της οποίας στρατηγική επιλογή είναι πλέον η αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η επένδυση στην πράσινη ανάπτυξη της χώρας. Για το υπόλοιπο 50% έχει εξασφαλιστεί, μέσα από την Neon Energy, χρηματοδότηση από Γερμανική τράπεζα.

Ο κύριος Γρηγόρης Τζιρακιάν, Διευθύνων Σύμβουλος της Europa, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την επιτυχή συνεργασία μας με τη Neon Energy και την έμπειρη ομάδα της για την υλοποίηση φωτοβολταϊκών έργων στις στέγες των κτηρίων μας (25.000 τ.μ.) ισχύς 1,5MWp. Με την εμπειρία και την αξιοπιστία της Neon Energy το όραμά μας για την λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών σημαντικής ισχύος για τα ελληνικά δεδομένα και τη συμβολή μας στην πράσινη ανάπτυξη, έγινε πραγματικότητα.»

Υπενθυμίζεται ότι το φωτοβολταϊκό σύστημα στις στέγες της εταιρίας Europa στα Οινόφυτα με το οποίο ξεκίνησε η συνεργασία των δύο εταιριών αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα του είδους του στην Ελλάδα με συνολική ισχύ 1,5 MWp. Το έργο ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουλίου του 2011 και έχει συνδεθεί στο δίκτυο. Αποτελεί μία περίπλοκη εφαρμογή η οποία λαμβάνει υπόψη της την κλίση και την μορφολογία της οροφής, τους τοπικούς ανέμους, καθώς και τις αυξημένες απαιτήσεις για αντισεισμική προστασία και πυροπροστασία..

Η Neon Energy είναι μία από τις σημαντικότερες πολυεθνικές εταιρείες του χώρου και παρέχει υπηρεσίες Business Development και EPC Contracting, καθώς και Χρηματοδοτικά Προγράμματα για την πραγματοποίηση έργων, μέσα από τις σημαντικές σχέσεις που έχει αναπτύξει με τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης.

Η εταιρεία προσφέρει λύσεις για φωτοβολταϊκά συστήματα σε πάρκα, σε επαγγελματικές στέγες καθώς και σε οικιακές στέγες, βασιζόμενη στην υψηλής ποιότητας φωτοβολταϊκή τεχνολογία που εφαρμόζει.

Η εταιρεία προτείνει, μελετά και κατασκευάζει υψηλής ποιότητας φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με την επέκτασή της στη Φρανκφούρτη Γερμανίας, στη Ρώμη Ιταλίας, στη Σόφια Βουλγαρίας και στην Λάρνακα της Κύπρου. Σήμερα, η Νeon Εnergy διαθέτει έργα πάνω από 80MWp σε φωτοβολταϊκά πάρκα, 11,9MWp σε επαγγελματικές στέγες και 1,78MWp σε οικιακές στέγες, τα οποία είναι εγκατεστημένα ή σε εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα