Φωτοβολταϊκά: χιλιάδες θέσεις εργασίας σύμφωνα με τον ΣΕΦ

Ώθηση στην ελληνική οικονομία δίνει ο τομέας των φωτοβολταϊκών καθώς, όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), προσφέρει άμεσα 6.800 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 10.800 ακόμη έμμεσες θέσεις ερασίας.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο στον τομέα των οικιακών φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται πάνω από 1.200 εταιρίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energypress.gr,  τα στελέχη του ΣΕΦ  εκτιμούν ότι για κάθε ευρώ που επενδύεται στα φωτοβολταϊκά, η κοινωνία παίρνει

πίσω τουλάχιστον 1,15 ευρώ, επωφελούμενη από το γεγονός ότι δεν δημιουργούνται νέες συμβατικές μονάδες, αυξάνονται οι θέσεις εργασίας κλπ.

«Όσο περισσότερα λοιπόν επενδύουμε στα φωτοβολταϊκά, τόσο καλύτερα για την ενεργειακή ασφάλεια και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας», υποστηρίζει ο ΣΕΦ, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για αύξηση  του εθνικού στόχου για τα φωτοβολταϊκά έως το 2020.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Σύνδεσμος αναγνωρίζει τις δυσκολίες που ταλανίζουν τον κλάδο -και τις ΑΠΕ γενικότερα-, μεταξύ των οποίων η έλλειψη χρηματοδότησης και τα προβλήματα σύνδεσης με το δίκτυο, που δημιουργούν μεγάλη ανασφάλεια στους επενδυτές.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα