Φωτοβολταϊκά: 2 tracker για ακραίες καιρικές συνθήκες από την DTS στην Intersolar 2012

15:04 25/6/2012 - Πηγή: Econews

Θεαματική αλλά και επιτυχής χαρακτηρίστηκε για ακόμα μια φορά η παρουσία της DTS DIGITAL TRACKING SYSTEMS στην διεθνή έκθεση Intersolar 2012 στο Μόναχο, όπου παρουσίασε τα δύο tracker για ακραίες καιρικές συνθήκες, το DTS PHE “ PHENOMENON” – 33KW ( new version)

καθώς και το νέας έκδοσης έξυπνο tracker DTS MR – SD 2.5 XT/PLUS.

Στον εσωτερικό χώρο της έκθεσης είχε τοποθετηθεί το μεγαλύτερο και ισχυρότερο έως σήμερα DIGITAL TRACKER 2 – AXIS.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν μεγάλο, οι οποίοι στέκονταν με δέος κάτω από το νέο DTS “PHENOMENON 33.000” ύψους 12 μέτρων, προερχόμενοι κυρίως από χώρες που αντιμετωπίζουν πολλές φορές ιδιαίτερα ακραίες καιρικές συνθήκες και οι απαιτήσεις για ασφαλή συστήματα είναι επιβεβλημένες.

Όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές αλλά και EPC contractors, στους τεχνικούς εκπροσώπους της DTS GROUP στην Γερμανία, είχαν κακή εμπειρία από άλλα trackers τα οποία δεν άντεξαν της καταπονήσεις των ισχυρών ανέμων και χιονοπτώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση του κοινού ήταν σταθερή και τις τρεις μέρες λειτουργίας της εκθέσεως με επακόλουθο όχι μόνο το κλείσιμο των παραγγελιών, αλλά και συμφωνιών στρατηγικής συνεργασίας σε υπάρχουσες και νέες αγορές.

Κατά τη διάρκεια της διεθνούς εκθέσεως Intersolar 2012 η DTS GROUP ισχυροποιήθηκε ακόμα περισσότερο αφού υπέγραψε τρία μνημόνια στρατηγικής συνεργασίας στο ειδικά διαμορφωμένο meeting της DTS. Πρόκειται για μια ακόμα επιτυχία του προέδρου του ομίλου DTS κ. Βασίλη Δρίτσα, ο οποίος δεσμεύτηκε να ανακοινώσει ο ίδιος σύντομα λεπτομέρειες.

Στις διαπραγματεύσεις συμμετείχε και ο ειδικός σύμβουλος του Προέδρου της DTS Asterios Titos, τέως PV Project manager της Γερμανικής Centrotherm, ο οποίος ήδη βρίσκετε στην θέση του International sales manager της DTS EUROPA με έδρα την Γερμανία.
Θα ήταν παράβλεψη να μην αναφερθεί το γεγονός ότι στην έκθεση το γενικότερο ενδιαφέρον για επενδύσεις ΑΠΕ προερχόταν από χώρες που δεν διαθέτουν τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας όπως είναι ο ήλιος αλλά και κυρίως η προσιτή και υψηλή τιμή της κιλοβατώρας “ FIT TARIF”, 0.44, 0.37, 0.33 λεπτά.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος προέρχεται από Ρουμανία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία, Αγγλία, Βουλγαρία, Τουρκία, Γαλλία, Καναδά, USA, Ινδία, Βραζιλία, Αλγερία, Ισραήλ, Κύπρο κ.α.

Ο Πρόεδρος του ομίλου DTS GROUP Β. Δρίτσας, με την σκέψη του στην Ελλάδα για τις κρίσιμες ώρες που περνάει ο λαός της, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι: «Αισιοδοξούμε πως θα πείσουμε τους συνεργάτες μας και τα ξένα ενεργειακά επενδυτικά σχήματα να εμπιστευτούν ξανά την χώρα μας και να επενδύσουν σε ασφαλέστερο και σταθερό περιβάλλον. Έτσι τα επενδυτικά FUND θα επανέλθουν γιατί γνωρίζουν καλά τα πλεονεκτήματα και τις υψηλές αποδόσεις τέτοιων έργων στην χώρα μας.
Σύντομα θα σας ανακοινώσω το νέο και μεγαλεπήβολο σχέδιο της DTS GROUP OF COMPANIES με μεγάλο ενεργειακό κολοσσό για έργα ΑΠΕ σε Ελλάδα, Κύπρο, Βαλκάνια και Νότια Αφρική.

Το κάναμε και στο παρελθόν και τα καταφέραμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα