Εξασθενές χρώμιο «δηλητηριάζει» το νερό της Θεσσαλίας

Ανησυχία για τη διάχυση της ρύπανσης από βαρέα μέταλλα προκαλούν τα ευρήματα ολικού και εξασθενούς χρωμίου στη νότια Θεσσαλία και συγκεκριμένα στις περιοχές Αρμενίου, Κιλελέρ και Στεφανοβικείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr, τα αποτελέσματα των μετρήσεων συνηγορούν στο ότι η επιβάρυνση των υπόγειων υδάτων έχει  μόνιμο χαρακτήρα και πιθανότατα οφείλεται στην έκπλυση ψεκαστικών μηχανημάτων και στην απόρριψη παρασκευασμάτων

και συσκευασιών αγροτικών φαρμάκων.

Πιθανή αιτία για τις αυξημένες τιμές χρωμίου είναι και η επιβάρυνση λόγω βιομηχανικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα στοιχεία κατέθεσε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής η ειδική γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη, τονίζοντας ότι στην περιοχή έχουν ανιχνευτεί συγκεντρώσεις που ξεπερνούν τα θεσμοθετημένα όρια.

Σημειώνεται ότι λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καρτάλης συγκάλεσε νέα συνεδρίαση, με τη συμμετοχή της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων – ΥΠΕΚΑ, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα