Έρχεται ρύθμιση για τις καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου

09:53 17/1/2012 - Πηγή: Econews

Μετά τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων και των αυθαιρέτων, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να ανάψει το «πράσινο φως» για ένα ακόμα μέτρο «εισπρακτικού» χαρακτήρα, δίνοντας τη δυνατότητα σε φορολογούμενους που έχουν καταπατήσει δημόσιες εκτάσεις να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Αντίστοιχα μέτρα είχαν εξετασθεί από το υπουργείο και στο παρελθόν,

όμως εγκαταλείφθηκαν για να μην ξεσπάσουν αντιδράσεις.

Ωστόσο τώρα, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, η πρόταση έπεσε ξανά στο τραπέζι και οι κυβερνητικές αντιστάσεις δείχνουν να κάμπτονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας capital.gr, η ρύθμιση που εξετάζεται θα δίνει τη δυνατότητα απόκτησης τίτλων ιδιοκτησίας σε πολίτες που κατέχουν διεκδικούμενες από το δημόσιο ή κρατικές εκτάσεις για χρονικό διάστημα άνω των 25 ετών.

Βασική προϋπόθεση για την παροχή τίτλων ιδιοκτησίας θα είναι ο φορολογούμενος να διαμένει σε αυτήν την έκταση, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως ή εντός οικισμού.

Σε δεύτερο στάδιο, η ρύθμιση θα μπορούσε να επεκταθεί και σε καταπατημένες εκτάσεις εκτός σχεδίου, που καταπατήθηκαν πρόσφατα.

Σε ό,τι αφορά το τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν οι σημερινοί χρήστες των δημοσίων εκτάσεων, αυτό ενδέχεται να είναι χαμηλότερο από τη σημερινή αντικειμενική αξία των εκτάσεων, έτσι ώστε η ρύθμιση να έχει εισπρακτικό αποτέλεσμα.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα