Επεξεργασία λυμάτων: «πράσινο φώς» για την Ψυτάλλεια

08:41 8/11/2011 - Πηγή: Econews

Ένα βήμα μπροστά προχώρησε το έργο για την επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση των εκροών του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυτάλλειας.

Ειδικότερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής  ενέκρινε τη σκοπιμότητα για την υποβολή  ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», ΕΠΠΕΡΑΑ, καθώς και τη σκοπιμότητα υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και

της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για το παραπάνω έργο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε σχετικά: «Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση, ένα σημαντικό έργο που αφορά όλους τους  πολίτες του λεκανοπεδίου και αναμένεται να συμβάλει καταλυτικά στην προστασία του περιβάλλοντος της Αττικής. Οφείλουμε να αγκαλιάσουμε το εμβληματικό αυτό έργο και να το υλοποιήσουμε, με γρήγορους ρυθμούς και τηρώντας τους όρους διαφάνειας».

Επιπλέον, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη σκοπιμότητα υποβολής πρότασης στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 για την εκτέλεση τεσσάρων αναπτυξιακών έργων, τα οποία αφορούν σε αντιπλημμυρικά έργα και σε έργα βελτίωσης του επαρχιακού δικτύου.

Πρόκειται για ώριμα έργα υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 112.489.000 Ευρώ, τα οποία θα αποφέρουν άμεσες απορροφήσεις των κονδυλίων του ΠΕΠ Αττικής, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα