Ενδεχομένως Χριστούγεννα με σκουπίδια στην Αθήνα λόγω κινητοποίησεων ΠΟΕ-ΟΤΑ

Υπαρκτός είναι πλέον ο κίνδυνος η Αθήνα να είναι πλημμυρισμένη από σκουπίδια τα Χριστούγεννα εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφάσισε απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ ήδη από προχθές είχε κηρύξει 48ωρη

απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Παράλληλα, την επόμενη Τετάρτη προβλέπεται συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Σε αυτό το ενδεχόμενο θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην αποκομιδή των σκουπιδιών, αλλά και στις υπόλοιπες δραστηριότητες του δήμου.

Υπενθυμίζεται πως τo πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι είχαν αποκλείσει το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), και είχαν θέσει σε ομηρία επί μισή ώρα τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ενώ νωρίτερα διαδηλωτές της ΠΟΕ ΟΤΑ κατόρθωσαν να εισβάλουν στο προαύλιο της Βουλής, περνώντας πάνω από προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Η ΠΟΕ- ΟΤΑ προχωρά σε κινητοποιήσεις μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να επικαιροποιήσει τη βάση δεδομένων της απογραφής των υπαλλήλων, διαγράφοντας από τη λίστα και θέτοντας σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) που ανήκουν σε φορείς που δεν απέστειλαν στοιχεία στο υπουργείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα