Δήμος Αθηναίων: αποκτά καταφύγιο για αδέσποτα στα Μέγαρα χάρη σε φιλόζωη

Ένα Δημοτικό Καταφύγιο για τα αδέσποτα της Αθήνας θα γίνει πραγματικότητα χάρη στη δωρεά της κυρίας Ελένης Ανδρέου Γουίν (H.G. Wynne).

Συγκεκριμένα, η κ. Ανδρέου- Wynne δώρισε στο Δήμο Αθηναίων έκταση 5.162 τ.μ. στα Μέγαρα, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί το Καταφύγιο των αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμος Αθηναίων αποδέχτηκε τη δωρεά ευχαριστώντας την κ. Ανδρέου-Wynne.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων: «Με την πρωτοβουλία αυτή θα εξασφαλίζεται η ομαλή ροή του

υλοποιούμενου προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης των εθελοντών, τόσο των κτηνιάτρων να χειρουργούν δωρεάν στο ιατρείο του καταφυγίου, όσο και σε φιλόζωους πολίτες, να συνεισφέρουν εθελοντικά στην επί πλέον φροντίδα, εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση των ζώων, με απώτερο σκοπό την επιτυχή υιοθεσία τους.»

Ο Δήμος Αθηναίων, μαζί με τη δωρεά, αποδέχτηκε και τους όρους της δωρήτριας οι οποίοι είναι οι εξής:

« 1. Να δοθεί στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων που θα λειτουργήσει ο Δήμος Αθηναίων στο χώρο που προτίθεμαι να δωρίσω ονομασία που θα εμπεριέχει το ονοματεπώνυμό μου (“H.G.WYNNE ”), προς τιμήν του μακροχρόνιου αγώνα μου για τα αδέσποτα ζώα αλλά και για να τονιστεί η σημασία του εθελοντισμού.

2. Να μπορώ να κατοικώ εντός του χώρου μέχρι τη στιγμή που ο Δήμος Αθηναίων θα αποκτήσει την άδεια λειτουργίας του χώρου ως καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

3. Θα ήθελα να μπορώ να έρχομαι στο Κέντρο Αδέσποτων Ζώων ελεύθερα κατά τις ώρες και μέρες λειτουργίας του και να μπορώ να προσφέρω εθελοντικό έργο.

4. Επιθυμώ να υπάρχει η δυνατότητα το καταφύγιο αδέσποτων ζώων να μπορεί να φιλοξενεί και να περιθάλπει πέντε έως επτά (5-7) αδέσποτα ζώα κάθε χρόνο που εντοπίζονται από εμένα ή από τον μη κερδοσκοπικό φιλοζωικό οργανισμό ΕΚΚΠΑΖ «Πιστός Φίλος», (ΑΠ 4500/2011).

5. Θα ήθελα επίσης να δημιουργηθεί μικρός μουσειακός χώρος μέσα στο καταφύγιο σχετικά μετο ιστορικό του καταφυγίου από την ίδρυση και έναρξη λειτουργίας του μέχρι τη χορηγία τουστο Δήμο Αθηναίων.

6. Να διατηρηθεί η αναμνηστική τιμητική πλάκα του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που βρίσκεται στην είσοδο του καταφυγίου.

7. Επιθυμώ να γίνουν προσπάθειες ώστε να βρεθούν οικογένειες που θα υιοθετήσουν τα ζώα που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στο καταφύγιο, άλλως τα ζώα αυτά θα πρέπει να παραμείνουν στο χώρο μέχρι το φυσικό τους θάνατο.

8. Θέλω ο Δήμος Αθηναίων να ενισχύσει με κάθε τρόπο την εθελοντική συμμετοχή και τις επισκέψεις στο καταφύγιο.

9. Από τη στιγμή που το καταφύγιο θα μεταβιβασθεί νόμιμα στο Δήμο Αθηναίων, ο Δήμος πρέπει να δεσμευτεί να φροντίσει με δικά του έξοδα και προσωπικό για την τροφή και την κτηνιατρική μέριμνα των αδέσποτων σκύλων, που θα εξακολουθούν να φιλοξενούνται στο καταφύγιο.

10. Σε περίπτωση που ο Δήμος Αθηναίων σταματήσει να χρησιμοποιεί τον χώρο ως καταφύγιο κλινική αδέσποτων ζώων, επιθυμώ να μου επιστραφεί η κυριότητα του χώρου».

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα