Δήμος Αμαρουσίου: Μέτρα για την προστασία των φοινικοειδών

12:53 1/1/2012 - Πηγή: Econews

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Αυτοψία σε συνοικία του Αμαρουσίου κατά την επιχείρηση λήψης μέτρων για την προστασία των φοινικοειδών από την αρμόδια Υπηρεσία Πρασίνου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Πατούλης.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, με προτροπή του Δημάρχου, συνεχίζει με εντατικό ρυθμό την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα έναν χρόνο περίπου και λαμβάνει άμεσα μέτρα προστασίας των προσβεβλημένων δέντρων από το ρυγχωτό σκαθάρι αλλά και πρόληψης των υγιών φοινικοειδών.

Στη διάρκεια της αυτοψίας η αρμόδια υπηρεσία επενέβη

φυτοϋγειονομικά στα προσβεβλημένα δέντρα της οδού Φοινίκων όπου βρίσκονται σε δενδροστοιχία 61 περίπου φοινικοειδή δέντρα.

Συγκεκριμένα, έγινε αφαίρεση του προσβεβλημένου τμήματος των δέντρων που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο προσβολής και κάλυψη με εντομοστεγές ύφασμα ώστε να προληφθεί η εξάπλωση του εντόμου.

Ακόμη έγινε θεραπεία με βιολογικό φάρμακο και θα συνεχιστεί η περιοδική παρακολούθηση των δέντρων ώστε εάν χρειαστεί, να γίνουν άμεσα περαιτέρω επεμβάσεις.

Στους υπόλοιπους υγιείς φοίνικες έγινε κλάδεμα και προσθήκη βιολογικού φαρμάκου προληπτικά.

Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου θα συνεχίσει να παρακολουθεί το πρόβλημα και να εφαρμόζει τις παραπάνω επεμβάσεις και στα υπόλοιπα προσβεβλημένα δένδρα της πόλης.

Παρόντες στην επιχείρηση διάσωσης των δέντρων στην οδό Φοινίκων ήταν, επίσης, η δημοτική σύμβουλος Ρένα Χαλιώτη, καθώς και ένοικοι των γύρω κατοικιών.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα