Διεθνές Συνέδριο SLALOM 2012 στην Αθήνα 19 έως 22 Μαρτίου

13:13 10/3/2012 - Πηγή: Econews

Για πρώτη φορά φιλοξενείται στην Αθήνα το Διεθνές Συνέδριο SLALOM 2012 (Sea-Level and Adjustment of the Land Observations and Models, 19-22/03/2012, slalom2012.geol.uoa.gr).

To Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα

στην πανευρωπαϊκή δράση COST ES0701 Improved Constraints on Models of Glacial Isostatic Adjustment, μας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε καταξιωμένους ερευνητές από όλο τον κόσμο (Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη) να ανταλλάσσουν απόψεις σε θέματα αλλαγών στάθμης της θάλασσας, παγετώδους ισοστατικής προσαρμογής και γεωδαιτικών παρατηρήσεων του ισοζυγίου της μάζας του πάγου.

Το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, πιστό στο τρίπτυχο «εκπαίδευση, έρευνα, κοινωνική προσφορά», επιλέγει την αρχαία Κόρινθο για τις εργασίες υπαίθρου του Συνεδρίου προβάλλοντας το πλούσιο ιστορικό και γεωλογικό παρελθόν της, αλλά και το φυσικό κάλλος της σε 70 ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, η επιστημονική ομάδα θα βρίσκεται επί τω έργω στους αρχαιολογικούς χώρους του Ηραίου Περαχώρας, του Λεχαίου, των Κεγχρεών και του Δίολκου και μας καλεί όλους να δούμε από κοντά μεθόδους καταγραφής των δεικτών μεταβολών της στάθμης της θάλασσας.

Η ΛΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό για να απολαύσουμε από κοντά μια μοναδική εμπειρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα