ΔΕΗ: αυξήσεις έως 25% από 1η Απριλίου στην υψηλή τάση προκαλούν αντιδράσεις

13:34 27/3/2012 - Πηγή: Econews

Δεν γλυτώνουν την αύξηση 25% στα τιμολόγια του ρεύματος οι ενεργοβόρες βιομηχανίες που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο υψηλής τάσης καθώς η ΔΕΗ εμφανίζεται αποφασισμένη να επιβάλλει τις ανατιμήσεις από την 1η Απριλίου 2012.

Η ΔΕΗ απέστειλε επιστολή σε 30 πελάτες υψηλής τάσης με την οποία τους ενημερώνει ότι θα καταγγείλει τις υφιστάμενες συμβάσεις από την 1η Απριλίου.

Οι επιχειρήσεις

από την πλευρά τους έχουν προσφύγει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προκειμένου να προσβάλλουν την απόφαση της ΔΕΗ.

Οι καθαρές αυξήσεις στο ρεύμα ανέρχονται σε 10% με 15%, ενώ επιπλέον επιβαρύνσεις αποτελούν το αυξημένο τέλος ΑΠΕ και οι χρεώσεις ΥΚΩ με αποτέλεσμα το συνολικό επιπρόσθετο κόστος να φτάνει το 25%.

Όπως αναφέρει η “Ημερησία”  αν δεν γίνουν δεκτά από τις βιομηχανίες τα νέα τιμολόγια που προτείνει η ΔΕΗ, τότε από 01/04/12 αρχίζει να ισχύει το δωδεκάμηνο χρονικό περιθώριο, εντός του οποίου θα πρέπει να συνδεθούν με άλλο προμηθευτή.

Σημειώνονται σχόλια φορέων της αγοράς ότι οι αυξήσεις της ΔΕΗ θα επιβαρύνουν τις ελληνικές βιομηχανίες σε μία φάση που επιχειρούν να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ υποστηρίζει πως οι ανατιμήσεις είναι αναπόφευκτες εξαιτίας της αύξησης του κόστους παραγωγής και της δυσμενούς οικονομικής της κατάστασης.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα