ΧΥΤΑ Ξερόλακκας: Συνεχίζεται η κατάληψη – Τόνοι τα σκουπίδια

16:22 13/1/2012 - Πηγή: Econews

Συνεχίζουν, για 11η ημέρα, η κατάληψη του ΧΥΤΑ της Πάτρας από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ξερόλακκας, με αποτέλεσμα στους δρόμους της Πάτρας και του Ρίου να έχουν συσσωρευτεί περισσότεροι από 3.000 τόνοι σκουπιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι έχουν καταλάβει τον ΧΥΤΑ Ξερόλακκας, και ζητούν να κλείσει οριστικά καθώς, όπως επισημαίνουν, προκαλεί ατμοσφαιρική ρύπανση

λόγω της μη καύσης του βιοαερίου, ενώ  τα στραγγίσματα των σκουπιδιών καταλήγουν στον Πατραϊκό κόλπο, μέσω των χειμάρρων.

Από την πλευρά του, ο δήμος απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να σταματήσουν τον αποκλεισμό και επισημαίνει ότι υγεία τους δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, καθώς «στην παρούσα φάση οποιαδήποτε άλλη λύση πέραν της παράτασης της λειτουργίας της Ξερόλακκας μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί το Εργοστάσιο, σημαίνει αύξηση των τελών που πληρώνουν οι πολίτες της Πάτρας, κατά 45%».

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη, τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7 έως τις 11 το πρωί,  θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτρέψουν την εκχώρηση καθαριότητας σε ιδιώτες στο δήμο Λαγκαδά.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα